Reklam
  • Reklam
Sağlıkçılar haklarını istiyor
Reklam

Sağlıkçılar haklarını istiyor

Sağlık çalışanları geriye dönük ücret alacaklarının ödenmesini talep ediyor

18 Kasım 2021 - 15:05

Türkiye Sağlık İş Sendikası Konya Şubesi başkanlığı tarafından Selçuk Üniversitesi Hastanesinde çalışan bin 130 sağlık işçinin 15.9.2021 tarihinde imzalanan Toplu İş Sözleşmesinden doğan geriye dönük ücret alacaklarının 63 gündür ödenmediği için düzenlenen basın açıklamasında, geriye dönük ücretlerin ödenmesi talep edildi.    

Selçuk Üniversitesi hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasına Türkiye Sağlık Sendikası Konya Şube Başkanı Recep Kaplan, yönetim kurulu üyeleri ve hastanede çalışanlar katıldı.

Türkiye Sağlık Sendikası Konya Şube Başkanı Recep Kaplan basın açıklamasında toplu sözleşmelerden doğan ve geriye dönük ödenmelerin yapılmasını talep ettiklerini belirterek, “Pandeminin kahramanı, Değerli sağlık Emekçileri; Öncelikle Pandemi de hayatını kaybeden işçisiyle memuruyla tüm sağlık emekçilerini rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz. Ruhlarına birer Fatiha gönderelim. Aziz milletimiz; Bizler başka insanların hayatlarını kurtarmak için kendi hayatından feragat eden sağlık işçileriyiz. Tüm dünya karantinadayken, evinden dışarı çıkamazken biz kaçmadık, işimizin başındaydık, çalıştık, insanlara hayat olmak için canımız pahasına çalıştık, ölümüne çalıştık. Avrupa Ülkelerinin çoğunda pandemi döneminde sağlık sisteminin çökmesine rağmen, ülkemizde sağlık hizmetlerinde bir aksaklık olmamışsa bunun mimarı işçisiyle memuruyla sağlık ve sosyal hizmetler emekçileridir. Ancak fedakâr sağlık işçileri Toplu İş Sözleşmesi’nden doğan geriye dönük ücret farklarını 63 gün geçmesine rağmen alamamışlar, mağdur edilmişlerdir. Bugün bu basın açıklamasını yapmamızın sebebi de budur. Bizler haklı olarak geriye dönük ücret farklılıklarımızın ödenmesini istiyoruz. Talebimiz yerine getirilinceye kadar haklı olduğumuz mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

YORUMLAR

  • 3 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1