Sarıkamışlı sanatçı Kaya’dan kurtuluş yıldönümü albümü

Sarıkamışlı sanatçı Kaya'dan kurtuluş yıldönümü albümü

Sarıkamışlı sanatçı Murat Kaya, 101. yılında Sarıkamış’ın kurtuluşunu senfonik eseriyle kutluyor. Senfonik Sarıkamış eseri, 29 Eylül’de tüm dijital mecralarda dinleyicisi ile buluşacak.

25 Eylül 2021 - 10:51

Dramatik bass bariton ses rengiyle, Türkiye’de Protest Folk Müzik türünün beğenilen, aranılan ve sevilen yorumcularından biri olma niteliğini kazanmış olan sanatçı Murat KAYA; kendisine has dikkat çeken müzik üretimleriyle yolculuğuna devam ediyor.

Kaya, Kasım 2018’de DÖNÜŞ ve Ekim 2020’de de SÖZLERİMDE BUL BENİ adlı tekli albümlerini çıkarmıştı.

Dört yılı aşan çalışma ve olgunlaşma sürecinin ardından, sözlerini, şair ve akademisyen ve aynı zamanda Kaya’nın lise öğrencilik yıllarında tarih öğretmenliğini de yapmış olan Gürsoy Solmaz’la birlikte yazdığı, bestesi kendisine ait olan, senfonik bir eserini dinleyicilerine sunmaya hazırlanıyor.

Murat Kaya’nın son teklisi SARIKAMIŞ (Senfonik) eserinin yapımcılığını, eserde güçlü kaval eşlik ve yorumuyla katkı da sunan müzisyen, kaval virtüözü Sinan ÇELİK’in sahibi olduğu ‘’Duygu Müzik Yapım’’ üstlendi.

Albüm kapak fotoğrafı gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Mustafa SEVEN’e ait olan SARIKAMIŞ (Senfonik) tekli albüm; Murat Kaya’nın ’’SARIKAMIŞ DÜNYADIR’’ mottosuyla, doğup büyüdüğü öz memleketi Sarıkamış’ı kendi iç dünyasının ezgisiyle buluşturup anlatması dışında, duygusal ve duyusal açıdan her müzikseverin dinleyebileceği dünya müziği ve Anadolu müziği karması içinde dramatik sound üzerinden beğeni ve dikkat çekiyor.

Senfonik düzenlemelerini Anadolu Ateşi ve Sultan’s of Dance gibi artistik sahne sanat projelerinin koreografik düzenlemeli müziklerinde imzası olan, dünya çapında müzisyen ve aranjör Taner DEMİRALP’in yaptığı SARIKAMIŞ (Senfonik), Sarıkamış’ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 29 EYLÜL 2021’de tüm dijital mecralardan dinlenilebilecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı