Şekibe Aksoy  İlkokulu Projelerle Fark Yaratıyor

Şekibe Aksoy  İlkokulu Projelerle Fark Yaratıyor

Proje çalışmaları hakkında bilgi veren  Konya Şekibe Aksoy İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Şerife Uysal 2020- 2021  Eğitim Öğretim yılında Minik Kaşifler sınıfında eTwinning   projeleri uygulamış olup ; Sınıfında atölye ,medya okuryazarlığı,doğa sevgisi ,robotik kodlama STEM yaklaşımları ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarını web 2 araçlarını öğrenci ve velileriyle tanıştırarak verimli bir eğitim yılı geçirildiğini söyledi.

28 Mayıs 2021 - 14:23 - Güncelleme: 28 Mayıs 2021 - 14:25

IMAGINE AND TAKE ACTION(Hayal et ve Harekete Geç) adlı e-Twinning Projesi Milli Eğitim Bakanlığımızın“Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye” sloganıyla yayınlamış olduğu 2023 Eğitim Vizyonu belgesinde yer alan Tasarım Beceri Atölyeleri kapsamında; Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı atölyeler il çocuğun kendisini, meslekleri, çevresini tanımasına yardımcı olmasını amaçlamaktadır. Bu atölyeler yeni çağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin kazandırılması için somut mekânlar olarak düzenlenmiştir.Bu etkinlikler ile öğrencilerimizin bilgilerinin yaşam becerisine dönüşmesi amaçlanmıştır.

BİR NEBZE adlı e Twinning projesi ile velilerin öğrencilerle beraber kaliteli vakit geçirmesini sağladık. Öğrencilerin pandemi döneminde almış oldukları evde öğretimin yanında , evdeki verimi arttırmak maksadıyla , öğretmen ve veli destekli etkinliklerle , eğitim almasına bir nebze katkı sağladık.

FOR  A WORLD BİR DÜNYA İÇİN  

Adlı eTwinning projemiz ile. İklim değişikliği ve bilinçsiz tüketim nedeniyle tahrip olan ve azalan ormanlarımızı korumak ve yeniden üretmek için ne yapabiliriz? Çalışmaları yaptık. Dünyamıza zarar veren plastik atık konusuna dikkat çekerek farkındalık oluşturduk.Yaşanabilir bir dünya için herkesin el ele vermesi gerektiğini  ve alınacak önlemlere destek olması için sıfır atık bilincini oluşturduk öğrencilerimizde. Tohumdan fidana isimli çalışmamızla STEM keşif haftasında yerimizi aldık,

S.T.E.A.M  Voyage Of Little Explorers (Küçük Kaşiflerin STEAM Yolculuğu );Bir kaşifin STEAM yolculuğundaki maceraları bu projteklemek, öğrencilerin bilimsel düşünme, yaratıcılık, keşfetme, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek ve STEM disiplinlerini yenilikçi ve girişimci bireyler olarak benimsemektir.

Amacımız öğrencilerin STEAM ile günlük yaşam sorunlarına çözüm bulma becerisi kazanmalarını sağlamak; fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında proje bazlı ve probleme dayalı öğrenme, tasarım modeli ve yöntemleri ile disiplinler arası geçiş öğrenimi sağlamaktır Projemizde toplamaç mini basket potosı yaparak STEM Keşif haftasında yer aldık.

Future Will Come With STEM Gelecek adlı e Twinning  projemiz ile 21.Yüzyıl yetkinliklerini desteklemek, öğrencilerin bilimsel düşünme ve problem çözme becerisini geliştirmek, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak STEM disiplinlerini benimsemeleri amaçladık .Projemizde toplamaç makınesi yaparak STEM Keşif haftasında yer aldık.

STEM Keşif Kampanyası, Scientix tarafından düzenlenen ve Avrupa ve dünyanın dört bir yanındaki projeleri, kuruluşları, kütüphaneleri, okulları, üniversiteleri ve gençlik kulüplerini bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında kariyer ve çalışmaları kutlamaya davet eden ortak bir uluslararası girişimdir. Yaptığımız proje çalışmaları sonucunda  okulumuz Avrupa Okul Ağı(European School net-EUN) tarafından yürütülen ve Erasmus+ programı tarafından finanse edilen bir organizasyon olan STEM OKUL ETİKETİ(STEM SCHOOL LABEL) almaya hak kazanmıştır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Haftanın hakemleri açıklandı
Haftanın hakemleri açıklandı
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0