Selçuk, Araştırma Üniversite unvanını kaybetti

Selçuk, Araştırma Üniversite unvanını kaybetti

YÖK'ün Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri listesinde aday üniversite olarak yer alan Selçuk Üniversitesi, bu yıl listeye giremedi. Üniversitenin bu başarısızlığından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aksoy sorumlu tutuldu

14 Aralık 2021 - 21:51 - Güncelleme: 14 Aralık 2021 - 21:58

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri listesinde aday üniversite olarak yer alan Selçuk Üniversitesi, bu yıl listeden düştü.

Bu yıl vakıf üniversitelerinin de araştırma üniversiteleri programına alındığı toplantıda alınan kararları YÖK Başkanı Erol Özvar açıkladı. Özvar, “Ülkemizin öncelikli hedefleri ve alanları çerçevesinde nitelikli bilgi üretmek, disiplinlerarası çalışmaları ve iş birliklerini teşvik etmek, doktoralı araştırmacı insan sayısını artırmak, uluslararası iş birliklerini güçlendirmek ve üniversitelerimizi uluslararası alanda daha görünür kılmak maksadıyla başlatılan programa, yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen 11 Araştırma ve 5 Aday Araştırma Üniversitesi kabul edilmiştir. Program kapsamında yer alan üniversitelerin performansları Araştırma Üniversiteleri Performans İzleme Endeksi
aracılığıyla; ‘Araştırma Kapasitesi’, ‘Araştırma Kalitesi’ ve ‘Etkileşim ve İş Birliği’ başlıkları altında 32 gösterge kapsamında değerlendirilmiş ve buna göre üniversitelerin sıralama sonuçları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmıştır” dedi.

Selçuk Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi listesinden düşmesi, eğitim camiasında eleştirilirken, araştırma üniversiteleri arasında yer alamamanın sorumluluğunun Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’da olduğu vurgulandı.

"Araştırma Üniversitesi" etiketi almaya hak kazanan 20 devlet ve 3 vakıf üniversitesi şunlar:

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi A1 kategorisinde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa A2 kategorisinde, Marmara Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi A3 kategorisinde araştırma üniversitesi ilan edildi.

Vakıf araştırma üniversiteleri ise İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi Koç Üniversitesi olarak belirlendi.

 

Kaynak: www.konyaolay.com


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı