Şener:  Çiftçilerin girdi maliyetlerinin yüksekliğinin önüne...

Şener:  Çiftçilerin girdi maliyetlerinin yüksekliğinin önüne geçilmelidir

CHP Karatay İlçe Başkanlığının düzenlediği çiftçi, esnaf ve mahalle muhtarları ziyaretleri programına katılan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, ziyaretlerde sorunları dinleyerek, esnafın ekonomik sorunlarının çözümüyle birlikte, çiftçilerin girdi maliyetlerinin yüksekliğinin önüne geçilmesini dile getirdi.

21 Eylül 2021 - 14:58

CHP Karatay ilçenin programına CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş, ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, ilçe kadın kolları ile İl ve Karatay ilçe gençlik kolları katıldı.   Ziyaretlerde Karatay ilçesindeki mahalle muhtarları ziyaret edildi. Esnaflarla ve çiftçiler görüşülerek sorunları hakkında bilgi alındı.

Ziyaretleri değerlendiren CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Karatay ilçemizle birlikte mahalle muhtarlarını, çiftçileri ve esnafları ziyaret ederek,  soruları hakkında bilgi aldık. Karşılaştığımız durum iyi değildir. Esnafların ekonomik sorunları derinleşiyor. Çiftçilerimiz de girdi maliyetlerinin yüksekliğinden ve ürünlerini değerince satamadığından şikâyetçidir. Özellikle Konya ovasının susuzluk sorunu giderek büyüyor. Bunun yanında gübre fiyatlarının aşırı yükselmesinden kaynaklı çiftçilerimizin zarar etmektedir. Bu sorunlara acil bir çözüm bulunarak, girdi maliyetlerinin önüne geçilmelidir.  Diğer taraftan Karatay ilçemizdeki besiciler yem fiyatlarının pahalılığından yana dertlidirler. Etin kilosunun 45-46 lira olması gerekirken, 42-43 liraya alınıyor olmasından zarar ediyorlar. Gelinen noktada esnafımızın durumu oldukça vahimdir. Birikmiş borçlarıyla birlikte kredi çekerek ayakta kalmaya çalışıyor. Normalle dönülmesiyle esnaflarımızda bir hareketlenme görülmesine rağmen, yeterli olmadı. İktidar ülkemizin sorunlarını çözmesi yerine, Sünni gündemlerle halkımızı oyalamaktadır” dedi.

CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş, “Karatay ilçe olarak halkın sorunlarını takip etmek için sahalardayız. Halkımızın, çiftçimizin, besicimizin, esnafımızın durumunun iyi olmadığı ortadadır.

Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi hakiki üretici olan köylü olduğuna, göre köylümüze ve çiftçimize sahip çıkılmalıdır. İktidar ülkemizin sorunları çözmenin yerine, oyaladığını görüyoruz.  Ülkemizin her alanda bir rahatlamaya ihtiyacı vardır. CHP olarak halkımızın sorunlarının çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı