Tarihi Fatma Sultan Konağında film çekiliyor

Tarihi Fatma Sultan Konağında film çekiliyor

Türk-Endonezya ortak yapımı film Konya’nın eski tarihi evlerinden Fatma Sultan Konağı’nda çekiliyor.

15 Mart 2022 - 11:54

Ana yapımcılığını Endonezyalı Rk23 pictures, Türkiye yapımcılığını ise Sıla Film’in yaptığı ''I Found You (Menemukanmu)'' adlı dizinin bir bölümü Konya’da çekiliyor. 

Endonezyalı yapımcı Ervina İşleyen ile Türk yapımcı Zafer Çamaşlıoğlu tarafından 73 kişilik dev bir prodüksiyon ekibi tarafından çekilen dizinin SENİ BULDUM adlı bölümü Ramazan ayında Endonezya’da yayınlanacak.

Yoriko Angeline, Debo Andryos, Yasmin Jamal, Angga Asyafriana Ukantas ve Türk oyuncu Uğur İşleyen’in oynadığı bölümün konusu; Endonezyalı genç bir kızın, ülkesinde yaşadığı travmadan kaçarak Konya’ya gelişi, burada misafir olarak kaldığı evdeki arkadaşının üniversite arkadaş grubuyla birlikte Mevlana'nın eserlerini incelemesi ve Konya’da kaldığı süre içinde iç huzurunu bularak ülkesine dönmesini konu alıyor.

Bir süre önce restorasyonu tamamlanan Konya’nın eski tarihi evlerinden Fatma Sultan Konağı’nda çekimlerin sürdüğü dizinin “seni buldum” adlı bölümünün daha sonra Mevlana Türbesi, Sultan Selim Camii, Aziziye Camii, Meram Taş Köprü, Bedesten, Alaaddin Tepesi, Selçuk Üniversitesi, Konya Havalimanı, birçok tarihi mekan ve Konya sokaklarında çekimleri yapılacak. 

300 milyona yaklaşan nüfusu ile Endonezya’da ilgiyle izlenen dizinin bir bölümünün çekildiği Konya’nın tanıtımına da büyük ölçüde katkı sağlanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü