Telefonla arandı, dolandırıldı

Telefonla arandı, dolandırıldı

Konya’da yaşayan İ.O. kendisini telefonla arayıp polis olarak tanıtan dolandırıcıların kurbanı oldu. Operasyon yapacaklarını söyleyen dolandırıcılar İ.O.’nun (63) hesabındaki yaklaşık 100 bin lirayı çekti.

05 Ekim 2021 - 12:17

Olay 17.09.2021 günü saat 14:00 sıralarında dolandırıcıların İ.O.’yu (63) aramasıyla başladı. Kendisini polis olarak tanıtan ve banka hesaplarının boşaltıldığını bu nedenle operasyon yapacaklarını söyleyen dolandırıcılar İ.O.‘dan bankaya giderek iletişim numaralarını değiştirmesini istedi.  

DİKKAT! SİZ DE BU TUZAĞA DÜŞMEYİN!

Aynı gün saat 15:00 sıralarında iki ayrı bankaya giden İ.O., bankalardaki iletişim numarasını kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının verdiği numarayla değiştirdi. Banka işlemlerinin ardından dolandırıcıların talebi üzerine evdeki altınlarını da satarak 73.250 TL parayı hesaba yatırdı. 

EMEKLİ MAAŞINI ÇEKMEYE GİDİNCE DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

04.10.2021 günü saat 14:00 sıralarında emekli maaşını çekmek için bankaya giden İ.O. hayatının şokunu yaşadı. Banka hesabının boş olduğunu ve yaklaşık 100 bin lirasının başka bir hesaba aktarıldığını görünce dolandırıldığını anlayan İ.O. soluğu polis merkezi amirliğinde alarak telefon dolandırıcılarından şikâyetçi oldu.

Polis Merkez Amirliğinde şikayette bulunan İ.O. tüm vatandaşlara, telefonla arayarak kendilerini polis, asker olarak tanıtan ve bu yöntemlerle dolandırıcılık yapan kişilere itibar etmemeleri konusunda da uyarılarda bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü