Tozoğlu ’ Gerçek enflasyon yüzde 80 civarında’

Tozoğlu ' Gerçek enflasyon yüzde 80 civarında'

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, Teşkilat olarak TÜİK'in ısmarlama enflasyon rakamlarına karşı milletimizin gerçek enflasyonunu açıkladıklarını söyledi.

06 Ocak 2022 - 14:35

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu,  partililerle birlikte düzenlediği açıklamada 3 Ocak tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2021 yılı enflasyon rakamları gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Tozoğlu,  "2021 yılı enflasyon rakamları yüzde 36 olarak açıklandı ve kamu görevlilerinin ve emeklilerin maaşlarına da bu düzey baz alınarak bir takım zam farkları bulundu. Elbette ki TÜİK, özellikle son dönemde güvenilirliğini kaybeden bir kuruluş olarak hafızalarımızda yer almıştır. Özellikle enflasyon rakamlarının açıklanırken kullanılan temel yöntemler sağlıklı yöntemler olmaktan uzaklaşmıştır. Bu çerçevede bizler İYİ Parti Konya İl Teşkilatı olarak vatandaşlarımızın temel girdi maliyetleri olarak nitelendirdiğimiz, her bir vatandaşımızın evinde kullanmak zorunda olduğu ürünleri baz alarak belirlemiş olduğumuz bir enflasyon ortaya çıkardık. 4 kişilik bir aile ayçiçek yağını, tereyağını, yumurtasını, sütünü, ununu, bulgurunu, şekerini, bir kilo kıymasını, birkaç kilo peynirini, 2 kilo tavuğunu, makarnasını, sebzesini, meyvesini, zeytinini, salçasını, çayını, ekmeğini ve bakliyat ürünlerini asgari üzerinden tuttuğumuz zaman geçtiğimiz yıl bin 116 lira harcarken, bu yılın başında 2 bin 162 lira ödüyor. Bin 116 lira nerede, 2 bin 162 lira nerede? Vatandaşın gerçek enflasyonu yüzde 80’in altında değildir”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0