Reklam
  • Reklam
TÜBİTAK’tan KTÜN’e Proje Performans Ödülü

TÜBİTAK’tan KTÜN’e Proje Performans Ödülü

Konya Teknik Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa TABAKCI’nın "Biyolojik Öneme Sahip Farklı Yapıdaki Kiral Molekülleri Seçimli Olarak Algılayabilecek Kiral KaliksarenModifiyeli QCM Biyosensörlerinin Hazırlanması” başlıklı projesi, TÜBİTAK-1001 programı kapsamında ‘Proje Performans Ödülü’ aldı.

06 Kasım 2020 - 19:59

Proje kapsamında üretilen organik nano-filmler, biyolojik türlerin algılanmasında sensör olarak kullanılmaktadır. Bu açıdan üretilen organik nano-filmlerin üstün sensörözellikleri hem teknolojik hem de sosyo-ekonomik olarak giderek artan biyosensörçalışmalarına önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Ayrıca projeden elde edilen verilerinkimya, biyokimya, mühendislik, biyomühendislik, tıp, eczacılık ve fizik gibi birçok bilim dalı için önemli bir kaynak oluşturması da bekleniyor.

Projenin tamamlanmasıyla bilimsel anlamda sensör çalışmalarına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Tabakcı“Projenin çıktıları olarak SCI ve SCI-Expanded kapsamında ve etki değeri yüksek dergilerde 4 adet makale yayınlanmıştır. Ayrıca proje sürecinde elde edilen çıktılar değerlendirilerek ulusal ve uluslararası konferanslarda 7 adet bildiri sunulmuştur. Diğer taraftan projede bursiyer olarak görev yapan lisansüstü öğrencilerin çalışmalarından 1 adet Doktora Tezi ve 2 adet Yüksek Lisans Tezi tamamlanarak proje genç bilim insanlarının yetişmesine de olanak sağlamıştır” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'