Reklam
  • Reklam
Tüm Sağlıkçıların ücretlerinde artış yapılmalıdır

Tüm Sağlıkçıların ücretlerinde artış yapılmalıdır

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Metin Töke, sadece hekimlerin değil tüm sağlık meslek mensuplarının ücretlerinde artış yapılması gerektiğini belirterek, “Sağlık çalışanları arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

02 Aralık 2021 - 13:20

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Metin Töke, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik bir ücret artışı yapacaklarını açıklamasının ardından birkaç saat sonra bir önerge ile söz konusu düzenlemenin TBMM’de kabul edildiğini hatırlattı.

Ücret artışının tüm sağlık meslek mensuplarını kapsamasını talep etmelerine rağmen böylesine bir süratle yapılan düzenleme ile sağlık çalışanlarının yok sayılmasının, onların yaşadığı ekonomik sıkıntının görmezden gelinmesi, kayıplarının dikkate alınmamasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Töke şunları ifade etti; “Doktorlarımızın ücretlerinde artış yapılması zaruridir. Bu zaruret ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, ATT, paramedik vb. sağlık çalışanlarının tamamı için de vardır. Tüm sağlık meslek mensuplarının ücretlerinde artış yapılmalıdır.  Çünkü ekonomik olarak tüm çalışanların ciddi kayıpları vardır. Bu durum mutlaka düzeltilmeli; kayıplar telafi edilmelidir. Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Ekibin büyük bir bölümü görmezden gelinemez. Zam, doktorlarımız için de geriye kalan tüm sağlık personelimiz için de gereklidir. Türkiye Kamu-Sen olarak tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz. Yapılması gereken tek şey, tüm sağlık çalışanları için geçerli, makul ve kapsayıcı bir artıştır. Sayın Bakan bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmeli, tüm sağlık çalışanlarını sevindirecek bir müjde vermelidir.”

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'