Reklam
  • Reklam
Türk Yıldızlarından anlamlı gösteri

Türk Yıldızlarından anlamlı gösteri

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Vakfı öğrencileri hayallerine SoloTürk ve Türk Yıldızları ile kavuştu. 

10 Mayıs 2022 - 19:00

Otizmde erken tanı ve özel eğitimin son derece önemli olduğunu ve bu anlamda farkındalık çalışmalarını öncelediklerini belirten Vakıf Başkanı Mustafa AK, “Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı otizm eğitim merkezi olan merkezimizde öğrencilerimizin bağımsız bireyler haline gelmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Nisan otizm farkındalık ayında da eğitimin önemine vurgu yaptık. Otizm farkındalığı sadece Nisan ayından ibaret değildir. Her an otizmli çocuklarımızın farkında ve onların destekçisi olmalıyız. Öğrencilerimizin pilot olma hayallerine şahit olmuştuk. Bu anlamda 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na yaptığımız ziyaret çok kıymetli oldu. Öğrencilerimiz Türk Yıldızları ve SoloTürk ekipleriyle bir araya geldi ve kendilerine özel gerçekleştirilen anlamlı gösteriyi izlediler. Bizlere böyle bir imkanı sunan ve yaptıkları çalışmalarla gurur kaynağımız olan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına, SoloTürk ve Türk Yıldızları ekibine şahsım ve Vakfımız adına çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile görev şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum” dedi.

 

 Öğrenciler komutanlığa geldiklerinde ilk olarak kendilerini bekleyen pilotlarla harika vakit geçirdi. Tanışma ve küçük bir brifingin ardından otizmli çocuklar için özel olarak planlanan gösteriler başladı. Sevgiyle ağırlanan otizmli çocuklar pilotlara sarılarak teşekkürlerini iletti. 

 

Gösterilerin bitiminde Vakıf Başkanı Mustafa AK, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa BÜYÜKEĞEN, Zerrin ÖZEL ve Seda DAĞLI 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder ŞENSÖZ’e otizmli öğrenci Yiğit kendi yaptığı ebru eserini hediye etti. ŞENSÖZ’de Vakıf Başkanı AK’a üzerinde Konya 3 Ana Jet Üs Komutanlığı logosunun yer aldığı bir plaket hediye etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafları ile son buldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'