Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam merkezinin temeli atıldı

Türkiye'nin en büyük engelsiz yaşam merkezinin temeli atıldı

Karatay Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Engelsiz Yaşam Merkezi”nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

01 Mayıs 2023 - 18:21

 

Alanında Türkiye’nin en büyük, Konya’nın ise ilk merkezi olan proje, yaklaşık 120 milyon liraya mal olacak. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Engelsiz Yaşam Merkezi’nden hem özel bireylerimiz hem de aileleri faydalanacak” dedi. AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Hakan Özer; “Bu benim işim değil demeden, mazeret üretmeden tüm belediyelerimiz hizmet üretiyor” ifadelerini kullandı. AK Parti Konya Milletvekili Saadet Armağan Güleç Korumaz ise; “Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam merkezinin Karatay’a yapılıyor olması gurur verici bir durum” dedi. 

Karatay Belediyesi ilçeye kazandırdığı yatırımlarına her gün bir yenisini ekiyor. Belediyenin bu kapsamda şehre kazandıracağı Türkiye’nin en büyük, Konya’nın ise ilk Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. 

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ 120 MİLYONA MAL EDİLECEK

Aynı zamanda Karatay Belediyesi’nin son 4 yılda temeli atılan 135’nci yatırım olma özelliği bulunan bu önemli proje, Köprübaşı Mahallesi Gazali Sokak’ta, 7 bin 200 inşaat alanı üzerinde inşa edilecek. “Engelsiz Yaşam Merkezi”nde; Kütüphane Resim ve Görsel Sanatlar Atölyesi, Bilim Atölyesi, Kapalı Spor Salonu, Pasta ve Yemek Atölyesi, Seramik ve Kil Atölyesi, Bilgisayar Atölyesi, Müzik Atölyesi, Matbaa ve Baskı Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Geri Dönüşüm Atölyesi, Dans Atölyesi, Drama Atölyesi, Konferans Salonu, Konuşma Güçlüğü Eğitim Merkezi, Özel Öğrenme Güçlüğü Eğitim Merkezi, Görme Engelli Eğitim Merkezi, İşitme Engelli Eğitim Merkezi, Fizyoterapi Odası Merkezi, Zihinsel Engelli Eğitim Merkezi, Yaygın Gelişim Bozukluk Eğitim Merkezi, Psikiyatri ve Sosyal Hizmetler Merkezi, Etkinlik Salonları, Dinlenme ve Uyuma Odaları, Duyu Bütünleme Odası, Gözlem Odası, Duygusal Rahatlama Odası, Uygulama Evi bulunacak. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yatırım bedeli ise 120 milyon lira. 

ENGELLİ BİREYLERİMİZ İÇİN ÇOK YÖNLÜ MERKEZ OLACAK

Karatay Belediye Balkanı Hasan Kılca, merkezin temel atma programında yaptığı konuşmada, Karatay’da yaşayan engelli vatandaşlar ve ailelerinden gelen bütün taleplerin en ince ayrıntısına kadar değerlendirildiğini aktararak “Engelsiz Yaşam Merkezi” projesinin de bu doğrultuda şekillendiğini ifade etti. 

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin, engelli bireylerin eğitim ve sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmada önemli katkılar sunacağını söyleyen Başkan Hasan Kılca; “Türkiye’nin en büyük, Konyamızın ise ilk Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin temelini hep birlikte atıyoruz. Engellere takılmayan vatandaşlarımızın, toplumumuzu çok daha güçlü kılacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Seçim Beyannamesi’nde engelli bireylerin günlük hayatta karşılaşabilecekleri engellerin en aza indirilmesi, hayatlarının daha da kolaylaşması ve istihdam noktasına hassasiyet gösterilmesi çerçevesinde özel çalışma yapılacağının altını çizmişti. Karatay Belediyesi olarak bizler de ‘Engelsiz Bir Karatay’ hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı hızlandırdık ve bugüne kadar birçok proje ve düzenlemeyi hayata geçirdik. Bilindiği gibi Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’miz; belediyemiz, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi ve hayırseverlerin destekleriyle Konya’ya kazandırılmıştı. Bu merkez yıllardır Alzheimer hastası büyüklerimizin kişisel gelişimi, terapiler, beslenme ile sağlıkla ilgili daha birçok çalışma yürütüyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de 2019 yılında hazırladığı raporda, merkezimizi sosyal hizmet ve etkinlikler bakımından dünyada alanında önemli bir örnek olarak göstermişti. Bugün itibariyle de aynı hassasiyet, hizmet anlayışı ve hedeflerimiz çerçevesinde ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ projemizi hayata geçiriyoruz. Toplumun her kesimine hizmet ulaştırma gaye ve sorumluluğumuzun yansımalarından olan Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin temelini hep birlikte atmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. İnşa edeceğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi’nden faydalanacak bireylerimiz, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılırken ailelerimiz de kendi hayatlarına zaman ayıracak ve yaşamlarını daha kaliteli bir hale getirecek” dedi. 

HER GÖNÜLE DOKUNMA HEDEFİMİZ VAR

Hasan Kılca, Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “7 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip Engelsiz Yaşam Merkezi”nde; Eğitim odaları, Gündüz Bakım Birimleri, Atölyeler, Kapalı Spor Salonu, Konferans Salonu, Gelişim ve Eğitim Merkezleri, Psikiyatri ve Sosyal Hizmetler Merkezi ve Etkinlik Salonlarından oluşacak Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin güncel yatırım bedeli 120 milyon liradır. Bizim Karatay’ın her köşesine hizmet ulaştırma gayretimiz olduğu gibi her haneye, her gönüle dokunma hedefimiz var. Tüm hemşehrilerimizin sevincini katladığımızda, güzel ve bir başka Karatay hayalimize ulaşacağız. Temelini attığımız Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin vatandaşlarımızın günlük hayatına sevinç ve mutluluk katarken, Karatay’ın yaşam kalitesine ve ilçemizin başarısını artıracağına inanıyorum. Merkezimizin Karatay’ımıza ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” 

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÖRNEK BİR YATIRIM 

Aile ve Sosyal Hizmetler Konya İl Müdürü İbrahim Akyüz; “Özel bireylerimizin aileleri, birkaç saatliğine de olsa sosyalleşebilecekleri bazı gereksinimlerini giderebilecekleri bir merkeze ihtiyaç duyduklarını bizlere sık sık ilettiler. Bu yoğun talep karşısında Valiliğimiz, Karatay Belediyemiz ve müdürlüğümüz arasında imzalanan protokol sonucunda gerçekleştirilmesi planlanan sosyal merkezin çalışmalarına başlandı. Bugün temelini atacağımız ve yakın zamanda hizmete açılmasını planladığımız merkezimiz tüm özel bireyler ile ailelerinin hizmetinde olacak ve şehrimiz için emsal bir proje olacak” dedi. 

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç; “Bizler AK Parti olarak laf siyaseti yapmıyoruz. Bu kapsamda hayata geçen Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi’nin de ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen Karatay Belediye Başkanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

BELEDİYELERİMİZ, BU BENİM İŞİM DEĞİL DEMEDEN, MAZERET ÜRETMEDEN HİZMET ÜRETİYOR

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Hakan Özer; “AK Parti yerel yönetimlerinin merkezinde her zaman insan vardır. Millete hizmet etmede hiçbir zaman ayrım yapmayız. Karatay Belediyemiz ilçenin her bir tarafında hayata geçirdiği birbirinden kıymetli ve önemli hizmetleri var. O benim, bu benim işim değil demeden, mazeret üretmeden tüm belediyelerimiz hizmet üretiyorlar. İnşallah 14 Mayıs’ta da hem yerel yönetimlerde hem de ülkemiz genelinde bu hizmetlere kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bugün temelini attığımız Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin de hayırlı olmasını diliyorum” 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MERKEZİN KARATAY’A YAPILMASI GURUR VERİCİ

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Saadet Armağan Güleç Korumaz ise şunları aktardı; “Karatay, Konyamızın çok önemli ve özel bir ilçesi. Hasan Kılca başkanımız da büyük bir özveri ve emekle bugün itibariyle Karatay için 135’nci temel atma programını gerçekleştiriyor. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bizlerde özel bir yeri var. Hem bir anne hem de bir akademisyen olarak çalışma veya yaşam alanlarımızın toplumun tüm kesimlerinin istifadesine sunulması gerekiyor. Karatay Belediyemizin hayata geçirdiği Engelsiz Yaşam Merkezi de bu manada son derece kıymetli bir proje. Bu projeyi takdir ediyorum. Hayata geçiren ve emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Türkiye’nin en büyük, Konya’nın da ilk merkezi olması ayrıca gurur verici bir durum.” 

Konuşmaların ardından Köprübaşı Mahallesi’ne kazandırılacak Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli dualar eşliğinde atıldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü