Reklam
  • Reklam
Yaya geçitlerine “kırmızı çizgi” farkındalığı devam...

Yaya geçitlerine “kırmızı çizgi” farkındalığı devam ediyor

İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için 81 ilde yürüttüğü “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” uygulaması kapsamında Karatay’daki yaya geçitlerine kırmızı çizgi çizildi. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bu tür proje ve uygulamalarla yaya ile sürücü güvenliğini hep birlikte arttıracağız” ifadelerini kullandı.

30 Mart 2021 - 15:19

çişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” uygulamasına Karatay Belediyesi de destek verdi. Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla Karatay’da araç ve yaya yoğunluğunun fazla olduğu cadde ve sokaklardaki yaya geçitlerine kırmızı çizgi çizildi.

İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde hayata geçirdiği söz konusu proje kapsamında Karatay Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi önünde de bir program gerçekleştirildi.

Etkinliğe Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İlçe Emniyet Müdürü Karatay İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar ile ilçe mülki erkanı, okul önündeki yaya geçidini kırmızıya boyarken sürücülere de broşür dağıtarak onları yaya önceliği konusunda bilgilendirdi.

KARATAY’DA YAYALAR “KIRMIZI ÇİZGİ”MİZ

“Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” uygulamasına sonuna kadar destek verdiklerini dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulamanın önemli olduğuna vurgu yaptı.

BİR VATANDAŞIMIZIN DAHA TRAFİĞE KURBAN OLMASINI İSTEMİYORUZ

Başkan Hasan Kılca; “İçişleri Bakanlığımız özellikle trafik kazalarının önlenmesiyle ilgili olarak çok önemli çalışmalar yürütüyor. Bizler de Karatay’da yaya önceliği ile alakalı farkındalığın daha fazla artmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda da ilçemiz genelindeki yaya geçitlerinde özellikle de okulların önlerindeki geçitlere kırımızı çizgi çizdik. ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ diyoruz. İnşallah bu tür proje ve uygulamalarla yaya ile sürücü güvenliğini hep birlikte arttıracağız. Araç sürücülerimizin yaya geçitlerinde daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Zira trafikte yaşanan her türlü olumsuz durum, hepimizin canını yakmaktadır. Bu anlamda yayalara yol verelim. Bir vatandaşımızın trafik kazasında hayatını kaybetmesi veya zarar görmesini istemiyoruz. Dolayısıyla hep birlikte trafik kurallarına uyalım diyorum” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'