Reklam
  • Reklam
N’olacak bu Konyaspor’un hali?
Cengiz DÖNMEZ

Cengiz DÖNMEZ

N’olacak bu Konyaspor’un hali?

29 Kasım 2017 - 11:12

Konyaspor, bu sezon büyük sıkıntı yaşıyor..

    Genelde iyi oynamasına rağmen sonuç alamıyor.

    Sonuç alamamasının en önemli sebebi de, bu takımın iyi bir golcüsünün olmaması.

    Sezon başında çok transfer yapıldı ama iyi bir golcü transferi yapılmadı.

    Geçen yıl ki golcümüz Bajic’i çok arar olduk.

    Takımın en büyük eksikliği evet golcümüzün olmayışı ama sadece o da değil..

    Defansta ve orta sahada da sorun var..

    Önde olduğumuz veya berabere bitireceğimiz bazı  maçları,  defans hatasından son dakika yediğimiz gollerle  ve puan kaybıyla  bitirdik.

    Kasımpaşa’ya son dakika golüyle yenilerek bir puan’dan olduk. Sahamızda Antalyaspor’la son dakika  golüyle berabere kalıp iki puan kaybettik. Trabzon’da son dakika golüyle yenilip bir puan kaybettik.  Son dakikalar dişimizi sıkabilseydik, 5 puan artımız olurdu ve bugün orta sıralarda yer alırdık. (Avrupa Kupasında sahamızda da yine son dakika golüyle Marsilya’yla berabere kalıp galibiyeti kaçırdık)

    Demem o ki, defansımız da çok iyi değil.. Tabi ki topa sahip olup, topu tutup oyalayamayan orta sahamız da sorunlu.. Topu kapan, kalecimizle karşı karşıya kalıyor. Şükür ki, performansı çok iyi olan Kalecimiz Serkan var.. Serkan da olmasa, ligin son sıralarındaydık..

    Lig’de attığımız 13 golü 7 oyuncumuzun attığını düşünürsek, demek ki önüne gelen denk getirirse gol atıyor.. Belli bir golcümüz yok.. Oyunu  lehimize çevirebilecek bir yetenek yok.. Mesela Antalya’da Eto’o, tek başına takımını kurtaran kaptan durumunda.. Konya’da da 85. Dakikada golünü atıp, takımını mağlubiyetten kurtarmıştı. Diğer maçlarında da öyle..

    Takımın en çok gol atan oyuncusu, 1’i penaltıdan olmak üzere 3 golle Skubiç..  Takımın sağ beki, üç gol atmış yani.. Gerisini siz düşünün.. (Eze, Ö.Ali, Fofana, Musa 2’şer, Miloseviç ve Hacıahmetoviç ise  1’er gol atmış.) Bir başka golcümüz de kendi kalesine gol atan Filipoviç 

    Deplasmanda oynadığımız  7 maçtan sadece bir puan (Malatya maçı 1-1) kazanabildik. Diğer maçlarımızda ise hep yenildik. (Trabzon, Başakşehir, Beşiktaş, Kayserispor, Sivasspor, Kasımpaşa)

    İç sahada başarılı mıyız peki? Ehhh, işte.. Oynadığımız 6 maçta 10 puan topladık. 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 de yenilgi aldık.

    Bu sonuçlardan sonra genel olarak baktığımızda, başta bir golcümüz eksik ama o da yetmez..Defansa ve orta sahaya da mutlaka kaliteli oyuncu takviye yapılmalı.

    Yönetim,  ara transferde sadece golcü düşünmemeli, orta saha ve defans için de mutlaka kaliteli oyuncu alıp takviye yapmalı. Özellikle üç büyüklerde kadroya pek giremeyen kaliteli oyuncular kiralık olarak alınmalı.

    Paramız yok, fazla transfer yapamayız diyemez yönetim.. Parayı da bulmak senin işin değil mi?.. Bulamıyorsan çekilirsin kenara, bulacaklar gelir o zaman..

   

 

Son Yazılar