Çavuşoğlu'nun süper hamlesi
Haşmet Öyken

Haşmet Öyken

Çavuşoğlu'nun süper hamlesi

30 Kasım 2016 - 10:51

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlunun mevkidaşı Larrov'un Antalya'ya gelmesi turizmcileri hareketlendirdi.

Her ne kadar toplantının Alanya'da yapılması buradaki meslektaşlarımızı daha da heyecanlandırsa da , sonuçta aynı coğrafyadayız. Bakan Çavuşoğlu'da Antalya'nın bakanı, Alanya'da Antalya'nın en önemli ilçelerinden birisi!

Rusya'dan gelecek milyonlarca turistin hepsini Alanya'nın ağırlama şansı yok.

Hepimizin sevindirik olması için, otelcisinden, domatesçisine. Dikenli hıyar üreticisinden , Rusya'ya narenciye gönderen ve Rusya'da iş yerleri olan iş adamlarının sorunlarının tek çözülmesi gerekiyor.

Keşke Rus uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye'ye getirilen sınırlama ve yasaklar kaldırılsın. Kriz öncesi döneme dönülsün. Türk ürünlerinin Rus pazarına girişini sınırlayan tüm yasaklar kaldırılsın.

Türk işçilerine çalışma izinleri yeniden verilsin. Türk iş adamlarının Rusya'da iş ve mal sahibi olmaları için konulan engeller kaldırılsın da, Rusların hepsi Alanya'da tatil yapsın.

Böyle ulusal konuları yerel (!) ayrımcılık yapmadan tahlil etmekte yarar var.

....

Larrov'un Alanya'daki Türk-Rus ortak stratejik planlama grubu toplantısına katılması iki komşu ülkenin işbirliklerinde geleceği açısından çok önemli. Zaten bakan Çavuşoğlu'da geçmişi, krizi konuşmak yerine geleceğimizi konuşmak gerek diyor.

Bir ikincisi de toplantı da Suriye'deki durumda gündeme gelecek ve uluslararası terörizmle mücadele etkisi olabilecek.

Bakan Çavuşoğlu toplantının Antalya'da yapılmasını sağlayarak bölgesine haklı olarak büyük bir katkı koydu.

Baş nereye giderse arkası onu takip edecektir.

Larrov'ın Alanya'daki toplantısı ve ardından umarız Rusya'ya mal gönderen üreticilerle ve turizmcilerle görüştürülmesi Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girmesi açısından çok yararlı olacaktır.

Çünkü Rus halkı kendi siyasetçilerinin başka ülkelere bakış açısından etkilenmektedir. Alanya Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu girişiminden yararlanmanın yanı sıra kıymetini de bilmek zorundadır...

Son Yazılar