Yeni evlenen hırsız çifti cezaevi ayırdı

Yeni evlenen hırsız çifti cezaevi ayırdı

Konya’da suç dosyaları kabarık olan ve yeni evlendiği öğrenilen hırsız çift, polisin elinden kaçamadı. 2 otomobili çalan ve bir tanesini parçalatan çifti, polis ekipleri yüzlerce saatlik kamera görüntülerini izleyerek yakaladı.

28 Mart 2023 - 16:00

Karatay ilçesi Karaarslan Üzümcü Mahallesinde bir şahsın arabasının çalındığı ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

Polis ekipleri, şüphelileri tespit etmek için onlarca güvenlik kamerasından yüzlerce saatlik görüntüleri izledi. Yapılan incelemelerde Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesinde, çalınan araca benzer bir araç görülmesi üzerine ekipler aracın görüldüğü adrese gitti. Bölgede araştırma yapan Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, aynı renk ve modelde, plakası farklı olan bir araç buldu. 

ARACINI HURDACIYA SATIP PLAKALARINI ÇALDIĞI AYNI MODEL ARACA TAKMIŞ

Araçtan şüphelenen ekipler, araç sahibine ulaşarak yaptıkları şase sorgusunda, aracın çalınan araç olduğu ve plakaların başka bir araca ait olduğu tespit edildi. Suç dosyası kabarık olan şüpheli, kendi aracını hurdacıya sattığını ve aynı modelden olan bu aracı çalıp kendi plakalarını takarak kullandığını itiraf etti. 

Oto hırsızlık olayını gerçekleştiren ve yeni evlendikleri tespit edilen Celal Babur (26 yaşında, 14 suç kaydı) ve Kübra Babur (25 yaşında, 5 suç kaydı) polis ekiplerince gözaltına alındı.

26 Aralık 2022 tarihinde aynı mahallede çalınan ve hala bulunamayan bir aracı da Babur çiftinin çaldığını değerlendiren polisler yaptıkları incelemede, aracı çalan kişilerin aynı olduğunu ve aracı sanayide iş yeri olan Yaşar Bayanbudak’a (50 yaşında, 19 suç kaydı) satarak parçalattıklarını tespit etti. İş yerine giden ekipler araçtan kalan parçalara da el koydu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Celal Babur tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 
Kübra Babur’un evden hırsızlık suçundan, hırsızlık eşyası satın almaktan işlem yapılan Yaşar Bayanbudak’ın kasten yaralama suçundan aranması olduğu tespit edilerek Aranan Şahıslar Büro Amirliği’ne teslim edildi.

Çalınan iki araçtan bir tanesi tam ve eksiksiz şekilde diğerinin ise temin edilen parçaları sahiplerine teslim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0