Yokuş: Türk vatandaşlığı satılıyor!

Yokuş: Türk vatandaşlığı satılıyor!

Bireysel emeklilik sistemine 500 bin dolar yatıran ve 3 yıl sistemde kalanların Türk vatandaşlığı alabilecek olmasına İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, tepki gösterdi.

18 Ağustos 2022 - 17:33

Yokuş, “Şu an Türk vatandaşlığı satılıyor. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biz o kadar düşkün bir ülke miyiz?” dedi.

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gayrimenkul alımı yöntemiyle Türk vatandaşlığı kazanmada sınır 400 bin dolara çıkarıldı. Karar 1 ay sonra uygulamaya girecek. Alınan taşınmazın 3 yıl süreyle satılmaması da gerekecek. Ayrıca bireysel emeklilik sistemine 500 bin dolar yatıran ve 3 yıl sistemde kalanlar da Türk vatandaşlığı alabilecek.

“BİZ O KADAR DÜŞKÜN BİR ÜLKE MİYİZ?”

Duruma tepki gösteren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Şu an Türk vatandaşlığı satılıyor. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biz o kadar düşkün bir ülke miyiz? Sadece topraklarımız 250 milyon insanı besleyecek kapasitede. Bunun yanında bizim genç bir nüfusumuz var. Bütün bu gerçekler ortadayken siz ne olduğu belirsiz ‘parayı veren vatandaş olur’ zihniyetiyle hareket ediyorsunuz” dedi.

“T.C VATANDAŞLIĞI BU KADAR UCUZ OLMAMALI”

Herkese Türk vatandaşlığı verilmesi durumunda güvenlik zafiyeti oluşacağını kaydeden Yokuş, “Şimdi diyelim bunları vatandaş yaptık. Bu ülkenin güvenliği, geleceği ne olacak. Ülkemizi sürekli olarak etnik kimlikler üzerinden kaşıyan ülkeler var. Bizim ‘su uyar, düşman uyumaz’ felsefesiyle hareket etmemiz gerekir. Zaten ülkemizde ciddi bir sığınmacı sorunu var. Şimdi yabancı birisini vatandaşlığımıza aldığımızda bunlar bize bir katkı mı sağlayacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bu kadar ucuz olmamalı. Bizim ecdadımızdan gelen bir mirasımız var. Siz mirasımızı nasıl önüne gelene peşkeş çekersiniz?” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı