Yunak’ta Atatürk Saygı ve Minnetle Anıldı

Yunak’ta Atatürk Saygı ve Minnetle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK , ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde, Konya'nın Yunak ilçesinde özlem, minnet ve saygıyla anıldı.

11 Kasım 2021 - 11:05

Yunak’ta 10 Kasım günü saat 9’u 5 geçe hayat, bir kez daha durdu. Anma programının ilki Hükümet Konağı Meydanı’nda gerçekleştirildi. Yunak Kaymakamlığı ve Yunak Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törende Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Yunak’ta da hayat adeta durdu. Çevredeki araçların sürücüleri kornolarıyla, polis ve jandarma ekip arabaları sirenleriyle saygı duruşuna eşlik etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bayrak yarıya indirildi.

Anma programı IMKB Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans salonunda devam etti. Yunak Şehit Şevki Akgün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programda şiirler ve çeşitli gösteriler sunulmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.10 Kasım Atatürk'ü Anma programına; Yunak Kaymakamı İbrahim İşleyen, Yunak Belediye Başkan Vekili Bekir Coşkun, Yunak Cumhuriyet Savcısı M.Nazlı Okyay, Yunak MYO Müdürü Kadir Öztaş, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin İmren, İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire ve kurum amirleri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Kasımpaşa maçında Zorbay Küçük düdük çalacak
Kasımpaşa maçında Zorbay Küçük düdük çalacak