Zazadın Han da geleceğe mektup!

Zazadın Han da geleceğe mektup!

Konya’daki Zazadın Han restorasyonu sırasında geleceğe bırakılan mektup çıktı

15 Temmuz 2021 - 19:48

Konya’daki en önemli Selçuklu eserlerinden 800 yıllık kültür mirası Zazadın Hanı Kervansarayı’nda restorasyon devam ediyor. Çalışmalar sırasında, daha önce yapılan restorasyon sırasında bırakılan, geleceğe mektup çıktı.

 

 

Zazadın Hanı Kervansarayı, Konya’daki en önemli Selçuklu eserlerinden ve 800 yıllık kültür mirası.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 2019 - 2020 restorasyonu kapsamında aslına uygun tadilat işlemlerini sürdürüyor. Kervansarayın giriş kapısının üstündeki mescit bölümün tavanı, ekiplerce aslına uygun olarak taş kubbe olarak yenileniyor.

GELECEĞE MEKTUP ÇIKTI

Çalışmalar sırasında görevliler, pencere sövesinin boşluğuna bırakılmış bir pet şişe buldu. Açılan şişeden bir mektup ve 30 kuruş para çıktı. 4 Aralık 2007 tarihli mektupta Mustafa Kayaalp imzası bulunuyor. Kayaalp, mektubunda, eserin ilk onarımında şantiye şefi olarak görev yaptığını belirterek, yeniden kazanılmasında emeği geçen bütün çalışanlarına ve nesiller boyu ayakta kalması için uğraşacak tüm insanlığa Allah’tan kolaylık diliyor. Beyşehirli olduğunu belirten Mustafa Kayaalp, o dönemki çalışmalarda şantiye şefi olarak görev yaptığını da belirtiyor.

 

 

Kaynak 

Haberdairesi.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı