Reklam
  • Reklam
Bilim Merkezinde önemli etkinlik

Bilim Merkezinde önemli etkinlik

Konya Bilim Merkezi, NASA'da çalışan Türk bilim insanı Umut Yıldız’ın katıldığı “Derin Uzay Misyonları” konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı. Yoğun ilgi gören programda bilgi ve deneyimlerini paylaşan Yıldız, Konya Bilim Merkezi’ni çok beğendiğini, böyle merkezlerin her şehirde olması gerektiğini söyledi.

26 Kasım 2019 - 15:30

NASA Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) çalışan Türk bilim insanı Umut Yıldız, Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen “Derin Uzay Misyonları” konulu söyleşide NASA'da yaptıkları çalışmaları ve uzay araştırmaları konusundaki bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Yoğun katılımın olduğu söyleşide Yıldız; evren, gezegenlerin yapısı, evrende başka canlıların olup olmadığı, güneş sistemi, NASA'nın planladığı Mars ve Ay projeleri ve karadelikler gibi merak edilen konularda katılımcılara önemli bilgiler verdi. Aynı zamanda Konya Bilim Merkezi Planetaryumunda gökyüzü sunumu yapan Yıldız; takımyıldızlar, güneş sistemi ve uzaya dair merak edilen soruları da yanıtladı.

KONYA BİLİM MERKEZİ MÜKEMMEL BİR YER

Bilim Merkezi gibi yerlerde çocukların ve gençlerin ilgisinin artırılıp, bilim ve uzay konularına yönlendirilmesi gerektiğini söyleyen Yıldız, Konya Bilim Merkezi’ni çok beğendiğini ifade etti. Konya Bilim Merkezi gibi merkezlerin her şehirde olması gerektiğini kaydeden Yıldız, “Bilim Merkezini gezdikçe bilimle alakalı şeyleri görüyorum. Mükemmel bir yer. Türkiye’de uzay ve bilimle alakalı gelişmelerin oluşması için bununla ilgili daha çok insan gerekiyor. Bilim ve uzayla alakalı talep arttıkça bilime ve uzaya meraklı kişi sayısı da artacak” ifadelerini kullandı.

KAHVESEVERLER “BİLİMLE KAHVE ARASI” ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Konya Bilim Merkezi, hafta sonu bir başka etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Kahveseverler “Günlük Hayata Dokunan Bilim” teması altında “Bilimle Kahve Arası” etkinliğinde bir araya geldi. 500 yıllık geçmişi olan ve gündelik hayatta sıkça tüketilen kahvenin bilimsel yönleri, çeşitli deneyler aracılığıyla katılımcılara anlatıldı.

KATILIMCILAR BİLİM MERKEZİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Ayrıca mikroskopla kahvenin içeriğini gözlemleyen katılımcılar, farklı coğrafyalarda yetişen kahvelerin kimyası hakkında da bilgi sahibi oldu. Etkinlik, kahve telveleri ile yapılan resim yarışması ile sona erdi. Etkinliğe katılan misafirler kendilerine farklı bir deneyim yaşatan Konya Bilim Merkezi yetkililerine teşekkür etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'