Reklam
  • Reklam
Büyükşehir Gazetecileri buluşturdu

Büyükşehir Gazetecileri buluşturdu

Konya Büyükşehir Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla şehir genelinde faaliyet gösteren basın-yayın kuruluşlarının yöneticilerini ve çalışanlarını bir araya getirdi.

12 Ocak 2020 - 12:30

Konya Büyükşehir Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Konya’nın 31 ilçesinde faaliyet gösteren basın-yayın kuruluşlarının yöneticilerini ve çalışanlarını bir araya getirdi. Konya’nın köklü bir basın geçmişine sahip olduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gazeteleri, dergileri, radyoları, televizyonları ve haber siteleriyle Konya medyasının Türkiye’nin yerel medyasının lokomotifi konumunda olduğunu söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, “Kamuoyunun bilgilendirmesinde ve kamuoyuna gerçeklerin aktarılmasında her birinizin oldukça önemli, kıymetli emekleri var” dedi.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gazeteciliğin bilgi, kültür, yetenek, sosyallik ve aktivite gerektiren zor iş bir meslek olduğunu ifade ederek, olağan dışı ve farklı olanın haber değeri kazandığı bir dünyada tutunabilmenin kolay olmadığına dikkat çekti.

KONYAMIZ KÖKLÜ BİR BASIN GEÇMİŞİNE SAHİP

Türkiye’de güçlü ve zengin bir medya çeşitliliği bulunduğunu kaydeden Başkan Altay, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “İnternet medyasıyla birlikte bu çeşitliliğin daha da arttığını görüyoruz. Konya’mız da köklü bir basın geçmişine sahip. Şehrimiz medyası değişen şartlar ve gelişen teknolojiye zamanında ayak uydurmasını bilmiş ve hep gelişerek günümüze kadar ulaşmıştır. Gazeteleri, dergileri, radyoları, televizyonları ve internet haber siteleriyle Konya medyası ülkemiz yerel medyasının da lokomotifidir. Konya’da her dönem basın etik kurallarına uyulan bir medya yapılanması söz konusu olmuştur. Her Konyalı gibi Konya’da görev yapan gazeteciler de devletini, milletini, vatanını ve şehrini seven insanlardır. Konya’nın medyasının etik kurallara uyma konusunda gösterdiği hassasiyet ve ilkeli duruşu tüm Türkiye’ye örnektir. Bu yönüyle Konya’mızdaki tüm basın-yayın kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Hayatlarını devletine, milletine, şehrine ve mesleğine adayıp aramızdan ayrılan duayen gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyor, bütün basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

HEP BİRLİKTE GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATALIM

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da biz basın emekçilerini unutmayarak bir araya getiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ederken, bütün çalışan gazeteci arkadaşlarımın gününü kutlarım” ifadelerini kullandı.

Konya Basın Konseyi Başkanı Yusuf Gürbüz, “Konya basını adına sorunlarımızı inşallah siyasilerimiz ve belediye başkanlarımızla takip eder, hep birlikte güzel hizmetlere imza atarız” diye konuştu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şube Başkanı Murat Dönmez, her geçen gün çalışan gazetecilerin sayısının artmasını diledi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ahirete intikal eden gazetecilere Allah’tan rahmet dilerken, bütün çalışan gazetecilerin gününü tebrik etti.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Dünyada bir yıl içinde kendisine ait üç günü olan tek bir meslek var; o da gazetecilik. Her yıl üç defa tebrikleşiyoruz. Bu da herhalde mesleğin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Hepinizin gününü kutlarım” şeklinde konuştu.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, bütün çalışan gazeteciler gününü kutlayarak, “En zor şartlarda görevinizi yapmak için gayret ediyorsunuz. Bu çerçevede yapılan işin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

SAĞLIK, AFİYET, HUZURLU BİR ÇALIŞMA ORTAMI DİLİYORUM

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Geçmişten bugüne bu şehirde büyük emekler vermiş ama aramızda olmayan tüm büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Şu anda birlikte olduğumuz gazetecilere de Cenabı Hak’tan sağlık, afiyet, huzurlu bir çalışma ortamı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

GERÇEKLERİN AKTARILMASINDA HER BİRİNİZİN OLDUKÇA KIYMETLİ EMEKLERİ VAR

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, kendilerini gazetecilerle buluşturma fırsatı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederek, “Kamuoyunun bilgilendirmesinde ve kamuoyuna gerçeklerin aktarılmasında her birinizin oldukça önemli, kıymetli emekleri var. Bu yönüyle oldukça hassas bir mesleği icra ediyorsunuz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü tebrik ederim” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'