Reklam
  • Reklam
KGK Yerel Medya Meclisi görüntülü toplandı

KGK Yerel Medya Meclisi görüntülü toplandı

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yerel Medya Meclisi, Meclis Başkanı İsrafil Avcı başkanlığında iki saat kadar süren video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi.

10 Mayıs 2020 - 16:15 - Güncelleme: 10 Mayıs 2020 - 16:18

Toplantıya KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve KGK Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya ile KGK yönetim kurulu üyeleri M.Duran Özkan ve Yusuf Ziya Çakır da katılım sağladılar. Toplantı; KGK Genel başkanı Mehmet Ali Dim’in, dünyayı ve ülkemizi tehdit etmeye devam eden Kovid-19 tehdidi ve bu süreçte medyanın yaşadıkları zorlukların değerlendirilmesinin ardında KGK’nin çözüm önerilerini sıralayarak, dijitalleşme konusunda detaylı açıklamalarda bulunduğu konuşması ile açıldı. Ardından önümüzdeki süreçte meclise gelmesi tartışılan Basın Yasası ile ilgili KGK Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya, mecliste bulunan milletvekilleri nezdinde yaptıkları girişimleri ve bu düzenlemede KGK’nin oynadığı rolü detaylı olarak anlattı.

Toplantı KGK Yerel Meclis Başkanı İsrafil Avcı’nın katılımcı meclis üyelerine tek tek söz vermesiyle devam etti. Çeşitli illerden Video Konferans yöntemiyle katılan meclis üyeleri illerinde yaşanan Covid-19 tehdidi hakkında detaylı bilgiler verdiler. Katılımcılar vaka sayısındaki ciddi orandaki düşüş nedeniyle önümüzdeki süreçte yaşanacak rehavete dikkat çekerek medyanın üzerine düşen duyarlılığı göstermesi yönünde fikir birliğine vardılar. Toplantıya katılan Meclis üyelerinin diğer bir ortak görüşü ise medyanın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı oldu. Bu yönde yeni düzenlemeler ve destek taleplerini dillendiren katılımcılar, önümüzdeki dönem kendilerini daha sıkıntılı bir dönemin beklediğini, bu yönde KGK’nin bu güne kadar yürüttüğü başarılı çalışmayı takdir ettiklerini, geçen süreç içerisinde yaptığı girişimleri ve önerdiği çözümlere tam destek verdiklerini belirttiler.

Toplantı; KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in, genel bir değerlendirmesi ve KGK’nin önümüzdeki dönem yürütmeyi planladığı çalışmaların değerlendirmesiyle son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'