KGTÜ yüzde yüz doldu

KGTÜ yüzde yüz doldu

Türkiye’nin araştırma ve geliştirme üniversitesi Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi yine tercihlerde en çok tercih edilen üniversitelerden birisi oldu. Türkiye’nin doluluk oranı en yüksek ilk 5 vakıf üniversitesi arasında yer aldı ve tüm programlarda %100 doluluk oranına ulaştı. 

09 Ağustos 2019 - 14:51

Türkiye’nin teknolojide öncü kuruluşlarından araştırma ve geliştirmenin yeni nesil merkezlerinden Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) bu eğitim öğretim yılında da en fazla tercih edilen üniversitelerden birisi oldu. Bütün bölümleri, yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. İlk tercihte yüzde yüz doluluk oranına ulaşan ve ülkemizde bütün üniversiteler arasında ilk 5 üniversite arasında yer alan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi tercihlerde ilk sıralarda yer almayı başardı.

ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre sayısal puan türünde Türkiye 220.’si Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesine Genetik ve Yaşam Bilimleri Programlarına yerleşirken, Türkiye 671.’si ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İktisadi ve İdari Programlara yerleşti. İndirimli ve ücretli programlar dâhil olmak üzere KGTÜ’ye yerleşen tüm öğrencilerin yaklaşık olarak %40’ı ilk 100.000 içerisinde yeraldı.

İlk kez öğrenci kabul edilen Psikoloji ve İç Mimarlık programları haricinde hemen hemen tüm programlarında gerek taban gerekse tavan başarı sıralamalarında kayda değer artışlar oluşurken, en çarpıcı artış taban başarı sıralamasını bir önceki yıla göre 255.000 kişi yukarı çeken İktisadi ve İdari Programlarda gerçekleşti. Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesine bağlı Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları taban başarı sıralamaları %75 indirimli kontenjanlar için yaklaşık 116.000 kişi yukarı çıkarken, %50 indirimli kontenjanlar için bir önceki yıla göre yaklaşık 112.000 kişi yukarı çıktı. KGTÜ Mühendislik Programlarında da benzer bir eğilim görülürken bu programın %50 indirimli kontenjanları için taban başarı sıralaması bir önceki yıla kıyasla yaklaşık 31.000 kişi daha yukarıda oluştu.

Toplamda 20 farklı şehirde yaşayan öğrenci yerleşirken, yerleşen her 4 öğrenciden biri KGTÜ’ye ilk tercihi olarak yerleşti. İlk 3 tercihi içerisinde yer vererek yerleşen öğrencilerin oranı ise %83 olurken bu rakam öğrencilerin KGTÜ’ye olan ilgisini somut şekilde ortaya koydu.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı