Reklam
  • Reklam
‘Sorunlarımız bitmiyor, yenileri ekleniyor’

‘Sorunlarımız bitmiyor, yenileri ekleniyor’

Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

24 Temmuz 2020 - 15:40

Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basının haber alma ve yayınlama özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu dile getiren Başkan Sefa Özdemir, basının toplumun gelişmesinde ve bilinç kazanmasında da önemli katkılarının olduğunu dile getirdi. 
Demokrasi kültürünün ayrılmaz bir parçası olan basının etik değerler ve hukuki kurallar ölçeğinde, tarafsızlık içinde, doğru haber yaparak, kişi haklarına ve özel hayatın gizliliği ilkesine uygun bir şekilde, toplumun hassasiyetlerini de göz önünde bulundurarak görevini yapmasının mesleğin saygınlığı açısından büyük önem arz ettiğini dile getiren KGC Başkanı Sefa Özdemir, “Tabi basın kuruluşlarımız ve bu kuruluşlarda çalışan gazeteci meslektaşlarımız, mesleğinin itibarını korumak için tüm kurallara riayet ederek vazifesini en doğru şekliyle yapıyor. Ancak diğer yandan maalesef tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını sürecinde basın sektörü de ekonomik anlamda önemli bir yara almıştır. Ülke genelinde baktığımızda birçok gazetenin ekonomik zorluklara dayanamayıp kapandığın aşikardır. Hükümet yetkililerimizden ve yasama görevini yapan TBMM'den, basın özgürlüğü önündeki engellerini kaldırılması için gerekli çalışmanın bir an evvel yapılmasını bekliyor, gazetecilerin özlük hakları, bu mesleği ifa eden basın iş kolundaki işverenlerin, fikir işçilerinin vergi ve SGK yükünün hafifletilmesi gerektiğini bir kez daha tekrarlıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk basınından sansürün kaldırılışının 112. yıl dönümünde tüm üyelerimiz ve basın çalışanlarımızın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, sorunların bir an evvel çözülmesi dileği ile saygı ve sevgilerimi sunarım" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'