Reklam
  • Reklam
Biraz daha sabır mı?
Sabit HORASAN

Sabit HORASAN

Biraz daha sabır mı?

30 Ekim 2018 - 14:09

Kırılganlık diyoruz…

Kaçan puanları ileriki haftalarda umarım aramayız diyoruz...

Ama, gol atamazsan olmaz, futbolun gerçeği bu.

Bunun sonucu da puanlar kaçıp gider. Bu böyle devam ederse Konyaspor’da kendisini alt sıralarda buluverir.

Hayır yanlış anlamayın, ne yönetimi eleştirmek, nede hoca gitsin şeklinde yazmıyorum bu satırları. Ama, bir gerçek varsa gidiş iyi değil. Yönetim ve teknik kadro kafa kafaya vererek sorunu masaya yatırmalı ve çözüm bulmalı.

Yönetim deyince, belki de Atiker Konyaspor tarihinde Mehmet Oktut döneminden sonra en şeffaf yönetim kurulu diyebiliriz.

Özellikle başta  Başkan Hilmi Kulluk olmak üzere tüm yönetim çok açık düşünmekte. Hatta, Başkanın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, denetleme kurulunu göreve çağırarak hesapları inceleteceğini ve bunu da kamuoyuna açıklayacağı şeklindeki sözleriyle bu yönetim Oktut döneminden de bir adım öne çıktı diyebiliriz.

Sosyal projelerle de Süper ligde ön sırada yer alan Konyaspor yönetim kurulunu bu şeffaf  çalışmalarından dolayı bir kez daha kutluyorum.

***

 

Maça gelince:

Atiker Konyaspor’da Ömer Ali’nin olmaması nedeniyle Traore ilk 11’de görev yaptı. Konuk takımda da Adebayor’un yerinde tanıdık bir isim; Bajiç oynadı. 

Pas hatalarının, dolayısıyla top kayıplarının çok olduğu ilk dakikalarda her iki takımda bir birine üstünlük sağlayamadı.  

Yeni transferlerden Fallou Diagne ve Marco Jevtoviç her ne kadar basit oynasalar ve ilk pozisyonda hamle yaparak top kapmaya çalışsalar da henüz yeterli seviyede değiller. Keşke Başakşehir’de Adebayor oynasaydı da Diagne’nin öyle güçlü ve etkin bir futbolcu karşısında ne yapabileceğini daha açık görebilseydik.

İlk 45 dakikada, Atiker Konyaspor her ne kadar kanatları çok iyi kullanmasa da Skubiç ve Ferhat ile de rakip kanat oyuncularını da oyuna sokmadı. Böylece, takımların alan daraltarak bir birlerine boş alan bırakmaması nedeniyle oyun genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Pozisyon sayısı çok azdı.

***

 

İkinci yarıda, kaliteli ayaklara sahip olan Başakşehir, oyun olarak biraz daha öne çıktı.

Atiker Konyaspor defansının zaaflarını da görmüş olacaklar ki, Konyaspor ceza alanı önünde daha çok pas yapan, Başakşehir, ne yazık ki defansın bir anlık hatasından yararlanarak Bajiç’in usta işi vuruşuyla öne geçti. Bu dakikada Konyaspor stoperlerinin, özellikle de Diagne’nin nerede olduğunu, ne yapmak istediğini  sorgulamak lazım,.

Biraz daha sabır demekte yarar var sanırım.

İkinci 45 dakikada özellikle Skubiç ile sağ kanadı daha çok kullanan Konyaspor ilerleyen dakikalarda etkili olmaya çalışsa da puan getirecek golü bulamadı ve sahadan yine yenik ayrıldı.

Gol atabilmek için de orta alanda iyi organize olmak ve forvet oyuncularını topla daha çok buluşturmak lazım.  

Dediğim gibi, yönetim ve teknik kadro sorunu masaya yatırmalı ve bir an önce çözüm bulunmalı.

Teknik adamlarda biraz yaratıcı olmalı. İlla ki Jevtoviç orada oynayacak, tam hazır olmayan Traore oynatılacak veya Fofana’ya  kurtarıcı gözüyle bakılacak diye bir kural yok. O zaman, Volkan ve Moke’yi orta alanda değerlendirerek Jevtoviç’i forvetin arkasına çıkartacaksın. Ki, sakatlığı geçmesi halinde teknik kapasitesi yüksek Hurtado burada daha yararlı olacaktır.

Bir diğer sorunda yedek kulübesinden gelen futbolcuların sonuca etki edebilecek konumda bulunmamaları. O nedenle, sanırım devre arasında sorunun çözümü için şimdiden hazırlık yapılmaktadır diye düşünüyorum.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar