Bu son olsun
Sabit HORASAN

Sabit HORASAN

Bu son olsun

18 Eylül 2014 - 12:43

Yeni stat..

İki golle alınan net bir galibiyet.

Konya ve Torku Konyaspor, hatta nefis bir gol atan Rumen oyuncu GabrielTorje tarihe geçti Cumartesi akşamı.

Bu tarihi geceye tanıklık edenler, gelecekte çocuklarına, torunlarına övgüyle anlatacaklar.

Ama, hiç kimse stada Atatürk isminin verilmediğinden bahsetmeyecek.

O nedenle, Cumartesi akşamı yeni stada vardığımız zaman gözlerimiz, Atatürk ismini aradı, ama bulamadı. Üzüldük, yüreğimiz yandı.

Umarım ki, stada verilmese de, yeni tesislerin bitirilmesinden sonra spor sitesine “Atatürk Spor sitesi” ismi verilecektir. Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tahir Akyürek’in bu duyarlılığı göstereceğine inanıyorum..

 

Konya yeni bir stada kavuştu.

Daha öncede yazdık, emeği geçenleri başta Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tahir Akyürek olmak üzere herkesi kutluyorum ve Konya adına teşekkür ediyorum. Her ne kadar 42 bin kişi olarak Konya adına şu anda lüks olsa da (çünkü önümüzdeki ilk yıllarda stadın doldurulması büyük maçlar dışında hayal) gelecek adına Konya ve Türk sporu için önemli bir tesis. Gönlümüz, sitenin diğer eksikleri olan ulaşım, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü hizmet binaları, antrenman sahaları, spor salonu ve yüzme havuzu, atletizm pisti, velodrom gibi tesislerin de  bir an önce bitirilmesinden yana.. İşte o zaman, başkan Akyürek’in dediği olimpik spor tesis olacak.

Ancak, yeni statta Balıkesir maçının oynatılması büyük riskti!..

Her ne kadar stat için yer seçimi yanlışta olsa, daha tamamlanmamış, kesin kabulü yapılmamış, Türkiye Futbol Federasyonuyla sözleşme yapılmamış, dahası gerekli taahhütler verilmemiş bir statta maç oynatılması doğru mu? bilemiyorum.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, stadın yapılmasına başlandığı tarihte verdiği sözü yerine getirerek, Torku Konyaspor’un iç sahada yaptığı ilk maçın yeni statta oynamasını gerçekleştirdi.

Ama, sanırım eksiklikler göz önüne alınarak stat tamamlanıncaya kadar maçlar yeni statta oynatılmamalıdır. Konyaspor’un zarar görmemesi için bir kaç hafta daha risk alınmaması doğru olacaktır. 

Passolig konusunda şikayetler vardı maçtan sonra.

Ayrı bir şikayette, ulaşım konusunda yapıldı.. Karşılaşmadan sonra stadı terk edenler, nereye gideceklerini bilmeden sağa-sola koşuşturdular. En azından maç sonrası bir kaç Belediye otobüsünün stat önünde bekletilmesi taraftarlara nefes aldırabilirdi.

 

Maça gelince:

Torku Konyaspor ilk yarıda biraz daha etkiliydi. Eksiklere rağmen doğruları yapmaya çalıştı.

Yeterli mi? tabiî ki hayır.. Futbolseverler, yeni statta daha iyi, kaliteli bir maç izlemek isterlerdi. Ama olmadı..

Ligin yeni takımı, savunma zaafları üst düzeyde olan, bununda ötesinde kalite olarak çok düşük bir takıma karşı Konyaspor’un futbolu vasatı geçemedi dersek yanlış olmaz.

Hatta, ikinci yarıdaki futbola baktığımız zaman Torku Konyaspor’un kazanmasına, puan kaybetmemesine sevinmeliyiz. Rakip biraz daha etkili ve kaliteli bir takım olsaydı Torku Konyaspor’un işinin çok zor olacağı gerçeğiyle karşı karşıya kalabilirdik.

Oyuncu değişiklikleri de ayrı bir sorun.

 Hele hele sakatlıktan yeni çıkmış, tam hazır olmayan bir Hasan Kabze’nin, sanki takımda başka futbolcu yokmuş gibi Ömer Ali’nin yerine oyuna alınması ve 10 dakika sonra tekrar çıkartılması tam bir fiyasko. Bu değişikliği amatör veya acemi bir teknik adam yapmaz sanırım.   

Her şeye rağmen kazanmak önemliydi.

TorkuKoanyaspor da vasat futbolla da olsa bunu gerçekleştirdi ve yeni statta, 15 bine yakın taraftarı önünde Balıkesirspor’u yenip sezonun ilk galibiyetini aldı ve 3 puanı, puan hanesine yazdırdı.

Darısı kalan haftalara. Umarız, galibiyetler bir seriye bağlanır ve devam eder.

Ceza erken başladı..

Hem de Eskişehir deplasmanında yapılan kötü tezahürat nedeniyle Torku Konyaspor’a 20 bin TL para cezası verildi. Bu son olmalı.

Taraftarların,. Cumartesi akşamı, Balıkesir maçında karşılıklı olarak, zaman zaman aynı tezahüratı yapmaları olumlu gelişme. Ambiansı yüksek yeni statta aynı anda, aynı tezahürat yapılmalı ki, ses getirilebilsin, rakip takım ne yapacağını bilemesin. Bu olumlu gelişmenin ligde kalan maçlarda süreceğine inanıyoruz.

Son Yazılar