Konya’dan Cumhur İttifakına çağrı

Konya’dan Cumhur İttifakına çağrı

Konya Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı İmdat Yuğruk, yaptığı açıklama ile sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunarak sorunlarına biran önce çare bulunması istedi.

20 Şubat 2024 - 17:13

Yuğruk, On binlerce kişinin bu konuda sıkıntı çektiğini belirerek şunları söyledi:

“37 yıllık mağduriyetin yerel seçimlerden önce son bulmasını ve ilk işe giriş tarihlerinin SGK başlangıcı sayılmasını ve bir an önce bu mağduriyetin çözümlenmesi için Gazi meclisimizde hala hazırda bulunan kanun teklifinin meclisten geçmesini istiyoruz.

Bizler devletimizden bir talep istemiyoruz hakkımız olanı istiyoruz Sayın Devlet büyükleri her şeyin bir zamanı var diyorlar işte tam zamanı geldi seçimlerden önce Türkiye’mizin yeni yüzyılına yakışır bir şekilde bu mağduriyetin son bulması gerekiyor. Bizler 99 Eylül öncesi stajyer ve çıraklar olarak iş hayatına atıldık. Bizlere o dönemde devletin resmi kurumu olan SGK tarafından sigorta kartları verildi ilk işe giriş tarihlerimiz 4A başlangıç tescil tarihimiz kartlarımızın üzerinde açık ve net şekilde yazmaktadır.

Devletimizin yapması gereken tek şey o sigorta kartlarının üzerinde yazan ve e-devlet sisteminde açık bir şekilde görünen ilk işe giriş tarihlerinin, SGK başlangıcı sayılması emeklilik hizmetine dahil edilmesidir. Bu sorun çözüldüğünde ara eleman sıkıntısı çözülecek yeni ustalar yetişecektir. Mağduriyet devam ettiği takdirde ülkemiz gelecek 10 yıl içerisinde Berber, Terzi, sanayide usta, tamirci yetişmeyeceği için dışarıdan ustalar getirmek zorunda kalacaktır. Bu yüzdendir ki bir an önce devletimiz bu sorunu çözerek gelecek yıllara da yaptırım yapmış olacak.  Bizim isteğimiz devletimizden bir talep değil bir haktır.”

YORUMLAR

  • 1 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı