Çumra ilçesinde ambulansın devrilmesi sonucu yaralanan ve tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybeden sağlık görevlisi 23 yaşındaki Zehra Yeşilyurt, binlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi. 112 çalışanları cenaze törenine üniformaları ile katıldı.
Çumra ilçesi Gökhüyük Mahallesinde yaşanan trafik kazasındaki yaralılara müdahale için yola çıkan ambulansın devrilmesi sonucu yaralanan sağlık görevlilerinden 23 yaşındaki evli ve bir çocuk annesi Zehra Yeşilyurt, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yeşilyurt/un cenazesi Konya’nın Çumra ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine Sağlık Bakanlığını temsilen Acil Sağlık Hizmetleri daire başkanlığı genel müdürü Oğuz Cesur, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Milletvekilleri, İl Sağlık müdür yardımcısı Dr.Hasan Öznavruz, İl Ambulans servisi başhekimi Dr.Osman Ulusal ve başhekim yardımcıları, Yeşilyurt’un mesai arkadaşları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde 112 acil yardım çalışanlarının üniformaları ile cenazeye katılmaları dikkat çekti. Evli ve 1 çocuk annesi olan Zehra Yeşilyurt 6 yıllık Acil Tıbbi teknisyeni olarak görev yapıyordu.
Hasan A. idaresindeki ambulans, Adem Yavuz Caddesinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak devrilmiş, kazada sürücü ile Zehra Yeşilyurt ve Aysel Büyükeken yaralanmıştı.
İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr.Osman Ulusal yaptığı açıklamada ‘Acımız büyük Allah rahmet eylesin, arkadaşımız şehit oldu. Başta ailesi olmak üzere arkadaşları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Konya 112 ve tüm sağlık camiasına Allah sabır versin. Riskli bir birimde çalışıyoruz. Kar kış demeden gece gündüz 7-24 saat yardıma koşuyoruz, allah tüm 112 çalışanlarını korusun bir daha böyle bir acı göstermesin’dedi.
Cenaze töreni sonrası Çumra Devlet Hastanesi önünde Acil Tıpteknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Konya İl Başkanı Gökhan Çete bir açıklama yaparak, sağlık çalışanlarının da görev şehidi kapsamına alınmasını istedi. Çete, ‘bizler din, dil, meshep gözetmeksizin insanlara hayat vermeye çalışıyoruz. Kimi zaman darp, kimi zaman hakaretlere maruz kalıyoruz. Bir can vermek için canlar veriyoruz. Sağlık çalışanlarının da şehitlik rütbesini alması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz’ dedi.
Sağlık Bakanlığından cenazeye katılan Acil Sağlık Hizmetleri daire başkanlığı genel müdürü Oğuz Cesur Oğuz Cesur ise yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının görevleri başında özverili çalıştıklarını belirtirken, ‘önce kendi can güvenliğinizi lütfen alın, sağlık çalışanlarının da şehit sayılabilmesi için müdürlük olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz, inşallah kısa sürede sonuca ulaşacağız, 28 bin 112 ailesinin başı sağolsun’ şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: