Bektaş: Kamuda gazete aboneliği iptali yanlıştır

Bektaş: Kamuda gazete aboneliği iptali yanlıştır

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş Kamu kurumlarında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Gazete aboneliği ve alımlarına kısıtlama getirilmesine tepki göstererek, yanlış olan bu kararnameyle yerel basının nefesinin kesilmesinin istendiğini söyledi.

07 Temmuz 2021 - 14:56

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle tasarruf tedbirleri bahane edilerek yerel basının yaşamasına bir engel getirilmek istendiğini belirten Barış Bektaş, “Gerek ekonominin iyi gitmediği gerekse salgınla birlikte ayakta kalmakta zorlanan yerel basının desteklenmesi yerine, söz konusu kararnameyle nefesi kesilmek istenmektedir. Kamuda gazete aboneliği ve gazete alımına kısıtlama getirilmesi ekonomik anlamda yerel basını ve çalışanlarını olumsuz etkileyecektir. Basına sahip çıkıp desteklemesi gereken iktidar, kararnameyle yerel basının ekonomik gücünü zayıflatarak, ayakta kalmasına güçsüzleştirecektir” dedi.  

Kararnamenin iptal edilmesi gereklidir

Barış Bektaş, kararnamenin iptal edilmesini isteyerek, “Tasarruf tedbirleri bahane edilerek, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Kamu Kurumlarında gazete aboneliği ve gazete alımına kısıtlama getirilmesi yerel medya karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Kaldı ki günümüz şartlarında ekonomik gücü gün geçtikçe zayıflayan yerel basınımızı zor bir durumda bırakacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’ dediği gibi, basınımızın her türlü sorunu çözüme kavuşturulmalı ve görevlerini rahat ve özgür şartlarda yerine getirmeleri sağlanmalıdır. Yerel basın ulusal basının dile getirmediği yada ilgilenmediği lokal sorular ve bölgesel ihtiyaçlarla ilgili kamu görevi niteliğinde hizmet vermektedir. Yerel basının yaşatılması kamu yararı bakımından elzemdir. Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin iptal edilmesi çağrısında bulunuyoruz. Kararnamenin iptaliyle yerel basınımız rahatlayacaktır” diye konuştu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı