Çalış ZMO  Başkanlığına adaylığını açıkladı

Çalış ZMO  Başkanlığına adaylığını açıkladı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi'nin 10-11 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacak seçimlerinde önceki dönem başkanlarından Celil Çalış aday olacağını açıkladı.

16 Kasım 2021 - 12:29

Çalış, hedeflerinin katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışı ile hareket ederek ziraat mühendisliği mesleğini toplumda itibarlı bir yere taşımak olduğunu söyledi. 

Çalış basın açıklamasında şunları söyledi, “ 2020-2021 yılları tüm dünyada Covid-19 salgınını gölgesinde, savaşlarla, ekonomik sorunlarla, karışıklıklarla ve huzursuzluklarla geçti. Ülkemizin içinde bulunduğu jeopolitik durumu ve tarihten aldığı sorumluluğu gereği dünyanın merkezini oluşturan Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya üçgeninde her zamankinden daha güçlü olmak zorundadır. Dışa bağımlılığın azalması, hatta olmaması için, yerli ve milli üretime her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. 

Bizler, çağı yakalamış, bağımsız, üreten ve gelişmiş bir Türkiye özlemiyle, meslek ve meslektaş sorunlarının ülke ve toplum sorunlarından ayrılmayacağının bilinciyle hareket etmekteyiz. Tarımın ihmalinin dışa bağımlılık olduğunu bilerek tüm çalışmalarımızda ülkemize, mesleğimize ve meslektaşlarımızın sorunlarına sahip çıkarak, bilimi ve teknolojik gelişmeleri halkımızın hizmetine sunuyoruz. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) kurulduğu günden bu yana, meslektaşlarımızın hak ve yararlarının çeşitli platformlarda savunulmasını, sahiplenilmesini, mevcut demokratik sistemin katılımcılığını sorumluca değerlendirilerek üretken bir yapılanmanın gerçekleştirilmesini, kırsal kesim sorunlarının, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin ışığında incelenerek, uygulanabilir çözümler üretilmesini amaç edinmiştir.

Mesleğinde öncü, yenilikçi ve sorunları bilen arkadaşlarımızla Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesinin 14. Döneminde mesleğimize, meslektaşlarımızla omuz omuza hizmet etmek için birlikte uyum içinde çalışmak için yola çıkıyoruz inşallah.  

Başarımızı; hizmet bayrağını bizden sonrakilere ne kadar ileride teslim ettiğimizle ölçeceğiz. Bu büyük çatı altında dün olduğu gibi bugün de birlik, beraberlik ve camia ruhunu yaşatacağız. Bizim için esas olan; Konya’mıza, tarıma, üyelerimize üreticilerimize hizmet etmektir. Baki kalacak bu kubbe altında hoş bir seda bırakmaktır. Bizi başarıya ulaştıracak esas güç, birlik olmamızdır.  

Bu duygu ve düşüncelerle 10-11 Aralık 2021 tarihinde yapılacak seçimle birlikte başlayacak yeni dönemin; Ülkemize, Konya’mıza, sektörümüze, meslektaşlarımıza hayırlar getirmesini diler, tüm meslektaşlarıma ve kamuoyuna saygılarımı sunarım. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü