Reklam
  • Reklam
Erkoyuncu: "Şeker politikasına biz damga vuracağız"
Reklam

Erkoyuncu: "Şeker politikasına biz damga vuracağız"

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Konya Şeker olarak bu yıl kapasitemizi artıracağız. Türkiye'de şeker politikasına Konya olarak damga vuracağız" dedi.

22 Nisan 2022 - 20:49 - Güncelleme: 22 Nisan 2022 - 20:52

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker Merkez Kampüsü'nde iftarda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programda konuşan Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker’in gıda sektöründe yoluna emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Göreve geldikleri günden bu yana borçların ödenmesi konusunda da önemli attıklarını dile getiren Erkoyuncu, “Yapılandırma konusunda bankalarla en ince detaylara kadar konuştuk. Çok şükür olumsuz bir şey yok. Bu yıl harika bir kampanya dönemi geçirdik. Konya Şeker kapasitesini artırmaya devam ediyor. Gelecek yılı da teminat altında aldık. Sayın bakanımızdan C kotasını da A kotasından satma sözü aldık. Çumra Şeker’in de kapasitesini artıracağız. Kaynak bulma noktasında bir sıkıntımız yok. Bankalarla çok sağlıklı bir görüşme oldu. Önümüzdeki günlerde yapılandırma konusunda son karar verilecek. Son zamanlarda bankaların borçların ödenmesi konusundaki tekliflerimizi revize ettik. Borcumuzu çok rahat şekilde ödeyeceğiz” dedi.

Ülkenin gıda devlerinden biri olarak Konya Şeker ailesinin güçlü bir şekilde geleceğe yürüdüğünü ifade eden Erkoyuncu, “Konya Şeker bu yıl kapasitesinin üzerinde bir pancar sözleşmesi gerçekleştirdi. Tarım Bakanlığı bize istediğimiz kadar şeker pancarı ekmemizi söyledi. Kapasitemiz artıracağız. Şeker fiyatları her ne kadar istediğimizin üstünde gerçekleşse de sonuçta emek verdik. Şeker fiyatlarında bir artış geldi. Biz elimizden geldiği kadar en uygun fiyatlarla şeker sattık. Müfettişlerimiz denetim yapıyor. Türkiye'de şeker politikasına Konya olarak damga vuracağız. Gıdada Konya Şeker olarak bir markayız. Diğer birimlerle beraber çok iyi yerlerde olacağız. Tarım ve gıdaya dayalı yatırımları artıracağız. Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı gıdaya olan önemi bir kez daha artırdı. Ülkemizde ve dünyada tüm gözler gıdaya çevrildi. Gıda çok önemli bir sektör. Gıdanın önemi daha da arttı. Bu bizim çok önemli bir gelişme oldu. Gıda olmazsa olmaz emtiadır, üründür” dedi.

 

ENERJİDE DE SÖZ SAHİBİ KURUM OLACAĞIZ

 

Konya Şeker’in enerjide de söz sahibi olduğunu dile getiren Erkoyuncu, “Enerjide Soma ve Kangal Termik Santralleri bünyemizde üretime devam ediyor. Bu iki kurumun da ödemeleri devam ediyor. Yılbaşından sonra sözleşmemiz sona erdi. Serbest piyasaya göre satış yapmaya başladık. Tüm dünyada ve ülkemizde enerji fiyatları arttı. Serbest piyasa ekonomisi mantığıyla elektriği istediğimiz fiyata satarsak, borçların ödenmesi konusunda önemli adımlar atacağız. Soma’da sorunsuz şekilde borçlarımızı ödeyeceğiz. 120 milyon dolara yeni baca yapacağız. Her iki santralde de rehabilitasyon yapılacak. Bu biraz gecikecek. Taban fiyat uygulaması olmasaydı yeni yatırımlar bile yapabilirdik. 6 ay sonra geçici taban fiyat uygulaması sonlandırılırsa iki tesiste de rehabilitasyon yapılacak” diye konuştu.

 

TAŞINMA BİRKAÇ YILA TAMAMLANACAK

 

Konya Şeker’in taşınma süreci ile ilgili bilgi veren Başkan Erkoyuncu, şunları söyledi: “Konya Şeker fabrikası buradan kalkacak. Buranın çok değerli bir arsası var. 420 binmetrekare bir arsa. Bu kampanya son kampanya dedik ama bu fabrika aksanları en erken 16 ay içinde taşınabiliyor. Büyük bir ihtimal bir kampanya dönemi daha gerçekleşecek. Daha sonra arsayı tahsis ederiz. Tabii sahiplerinin uygun gördüğü rakamlarla ve şartlarla devrederiz. Fabrikamızın yeni yeri Altınekin ve Cihanbeyli arasında olacak. Altınekin girişinden itibaren 15 kilometre ileride.Yeni fabrikanın arsası 1 milyon 300 metrekarelik bir alan. En kısa zamanda temelini atacağız. 60-70 milyon dolarlık bir yatırım ilk etapta. Bu konuda bakanımız Murat Kurum ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da çok önemi destek veriyor. 2024 kampanyası inşallah yeni fabrikada yapılacak. Kendi imkânlarımızla yeni fabrikaya taşınacağız.” Seydibey Tesislerinde gübre üretimi konusunda yatırım yapacaklarını kaydeden Erkoyuncu, “40 bin tonluk gübre üretimi konusuna bir yatırım düşünüyoruz. Bir güneş enerjisi tarlası kurmayı düşünüyoruz. Devlet bu konuda da destek veriyor” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1