Reklam
  • Reklam
Etkinlikte Çocuklar Moral Buldu

Etkinlikte Çocuklar Moral Buldu

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Çocuk İmmünoloji ve Alerji Bölümü tarafından Konya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla ‘Primer İmmün Yetmezlik Farkındalık Haftası’ dolayısıyla düzenlenen etkinlikte,  hastanede tedavi gören çocuklar doyasıya eğlendi, vatandaşlara da kemik iliği bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulunuldu.

27 Nisan 2022 - 15:20

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Sağlık Yerleşkesinde yer alan Sağlık Şehitleri Parkında gerçekleşen programda NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, akademisyenler ve hastane personeli, Çocuk İmmünoloji ve Alerji Bölümünde tedavi gören çocukların sevincine ortak oldu.

Primer immün yetmezlik hastalığı, yani doğuştan gelen bağışıklık sisteminin yetersizliğinin dünyada 6 milyon insanı etkilediğini söyleyen NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Primer İmmün Yetmezlik Farkındalık Haftası dolayısıyla böyle bir organizasyonu gerçekleştirerek hem hastalara moral vermeyi hem de hastalık hakkındaki farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Mızırak, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

“Herkesi Kemik İliği Bağışına Davet Ediyoruz”

Akraba evliliklerinin, primer immün yetmezlik için en önemli risk faktörü olduğunu belirten Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, “Son derece sağlıklı doğan bebeklerin erken yaşlarda tanınması, ileride kalıcı hasarlara neden olacak hastalıkların önlenmesinde ve hastalığa özgü tedaviye kavuşmalarında son derece önemlidir. Özellikle ağır seyreden tipleri en kısa zamanda tespit edilerek tedaviye yönlendirilmesi gerekir. Bu tür hastalarda nihai tedavi şekli, kemik iliği nakli naklidir. Kemik iliği nakli için uygun verici bulma olasılığı da çok sayıda gönüllü vericilerin olduğu durumlarda mümkün olabilmektedir. Tanımadığımız hayatlara dokunabilmek için herkesi gönüllü verici olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından alanda çocuklara hediye dağıtımı yapıldı. Çocuklar, düzenlenen çeşitli oyun ve aktivitelerle gönüllerince eğlendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'