Karaca: 30 Ağustos eşsiz bir tarihin  destanıdır

Karaca: 30 Ağustos eşsiz bir tarihin  destanıdır

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, 30 Ağustos’ta . Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan bu zaferle, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından birisiyle daha tarihteki yerini aldığını söyledi.

29 Ağustos 2021 - 16:10 - Güncelleme: 29 Ağustos 2021 - 17:24

30 Ağustos Zafer Bayramının cumhuriyetimizin kuruluşunun mihenk taşı olduğunu belirten Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, mesajının devamında şunları dile getirdi: “30 Ağustos 1922’de kazanılan büyük zafer, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan ve kurtuluş savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük zaferin ardında milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakârlığı vardır. Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun bir mihenk taşı olup, aynı zamanda bir millet tarafından tamamen benimsenen bir fikrin ne kadar kadir ve ne kadar muhyi bir kuvvet olduğunun en güzel misalidir. Aynı zamanda 30 Ağustos Zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.

Milli Kurtuluş Savaşı'mızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi'nin 99'uncu yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamak dileğiyle, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü