Konya’da iş dünyasına yeni vizyon: VİAD kuruldu
Konya’da girişimcilik ve ticari dayanışmayı artırmak amacıyla yeni bir işadamları derneği kuruldu. Kurucu Başkanlığını Atilla Sinacı yapıyor. Konya’nın ekonomik mirasına, toplumsal vizyonuna ve liderlik potansiyeline yeni bir yön verecek bir yapının, bir idealin, bir hareketin temelini atıklarına dikkat çeken Başkan Sinacı sözlerine şöyle devam etti, “ VİAD, klasik bir iş dünyası derneği değildir. VİAD bir kulüp değildir. VİAD bir tabeladan, bir aidat sisteminden, bir logodan ibaret hiç değildir. VİAD; bir değerler bütünüdür. Bir yöneliştir. Bir vizyondur. Ve en önemlisi, bir sorumluluktur. Bu sorumluluk sadece iş yapma biçimimizle ilgili değil; nasıl düşündüğümüzle, nasıl davrandığımızla, nasıl yaşadığımızla da ilgilidir. VİAD, yeni nesil iş insanı modelini tarif eder: Etik, yenilikçi, dayanışmacı, katılımcı, çevresel ve toplumsal duyarlılığı yüksek bir lider profili. Bugün dünyada yalnızca üretim gücüyle değil; değer üretme yeteneğiyle, ilişki kurma becerisiyle, vizyon ortaya koyma cesaretiyle öne çıkılıyor. Artık yalnızca “büyüyen” şirketler değil, sorumlu, dönüştürücü ve etkileyici şirketler dünyayı şekillendiriyor. Ve biz VİAD olarak bu yeni döneme Konya’dan cevap veriyoruz. Anadolu’nun kalbinden, Türkiye’nin üretim merkezlerinden biri olan bu şehirden diyoruz ki: İş dünyasında ahlâk, vizyonda derinlik, topluma karşı sorumluluk varsa; işte orada gerçek başarı vardır.”
‘GELECEĞE YATIRIM, DEĞERE YOLCULUK’
VİAD neden kuruldu? sorusuna da cevap veren Sinacı, “ Çünkü artık sadece kazanç değil, anlam arıyoruz.Çünkü başarıyı sadece kâr hanesinde değil, hayatlara dokunmakta, topluma katkı sunmakta görmek istiyoruz. VİAD, bu anlayışla kuruldu:Aynı değerlere inanan iş insanlarını bir araya getirmek için,Kaliteli ilişkiler, güvenilir ticaret, derin iş birlikleri için,Sadece bugün için değil, geleceğe yatırım yapmak için,Kadınların, gençlerin, ikinci kuşak girişimcilerin daha görünür olduğu bir ekonomik yapı kurmak için,Yeşil dönüşüm, dijitalleşme, inovasyon gibi alanlarda öncülük etmek için, Ve elbette, bu topraklardan çıkan değeri, dünyaya taşıyacak bir vizyonu birlikte geliştirmek için…”
‘VİAD, BU ŞEHRİN RUHUNA UYGUN BİR YAPI OLARAK ORTAYA ÇIKTI’
Konya güçlü bir şehir olduğuna dikkat çeken Sinacı, “ Üreten bir şehir. Köklü geleneklere sahip, ama aynı zamanda yeniliğe açık bir şehir. VİAD, bu şehrin ruhuna uygun bir yapı olarak ortaya çıktı. Biz bu şehirde sadece iş insanlarını değil; liderleri, rol modelleri, ilham kaynaklarını bir araya getirmek istiyoruz. Burada kurulacak bağlantılar; sadece yeni işler değil, yeni bakış açıları, yeni fikirler, yeni ufuklar da doğuracak. Bu sayede Konya’nın iş dünyası sadece güçlü değil, aynı zamanda güven veren, sürdürülebilir, yenilikçi ve saygın bir noktaya taşınacak.”
Konya'da VİAD kuruldu
Kurucu Başkan Atilla Sinacı’nın öncülüğünde kurulan VİAD, etik değerleri, yenilikçi yaklaşımı ve toplumsal sorumluluk anlayışıyla klasik dernek anlayışının ötesine geçerek Konya’dan Türkiye’ye yayılan güçlü bir iş dünyası hareketi olmayı hedefliyor
Yayınlanma :
30.07.2025 14:19
Güncelleme :
30.07.2025 14:19


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: