Reklam
  • Reklam
Naim Süleymanoğlu turnuvasında 15 madalya
Reklam

Naim Süleymanoğlu turnuvasında 15 madalya

Türkiye Halter Federasyonu ile Pursaklar Belediyesi’nin birlikte düzenlediği ve bu yıl ikincisi gerçekleşen Uluslararası Naim Süleymanoğlu Halter Turnuvası Ankara’da başladı. 16 ülkeden 72 sporcunun mücadele ettiği organizasyonun ilk gününde Milli sporcularımız 8 altın, 6 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 15 madalya kazandı. 

15 Kasım 2022 - 17:22

Bayanlar 49 Kiloda mücadele eden Milli sporcumuz Pelinsu Bayav koparmada 77 kiloluk derecesiyle altın madalya, silmede ise 88 kiloluk derecesiyle gümüş madalya kazandı. Sporcumuz toplamda ise 165 kiloluk derecesiyle altın madalya kazandı. 

59 kilo bayanlarda yarışan Cansel Özkan koparmada 84 kilo, silkmede 95 ve toplamda elde ettiği 179 kilo ile üç gümüş madalya kazandı. 

55 kilo bayanlarda Belçika’dan Annelien Vandenabeele koparmada 76 kilo, silkmede 92 kiloluk derecesiyle altın madalyaya uzandı. 

64 kilo bayanlar kategorisinde Fransa’dan Laurena Fauvel koparmada 89, silkmede 106 ve toplamda 195 kilo ile altın madalyanın sahibi oldu. 

ERKEK SPORCULAR KÜRSÜDE

Turnuvada Erkekler 61 kiloda Ramazan Kara koparmada 115 kilo, silkmede 137 ve toplamda elde ettiği 252 kiloluk dereceyle üç altın madalya kazandı. 

67 Kiloda yarışan Milli sporcumuz Kaan Kahriman koparmada 136 kilo ile altın, silkmede 157 kilo ile gümüş, toplamda da 293 kiloluk derecesiyle altın madalya kazandı. 

Bu kiloda yarışan diğer sporcumuz Ferdi Hardal koparmada 125 kilo ile bronz madalya kazandı. Sporcumuz silkmede 157 kilo ile altın toplamda ise 282 kilo ile gümüş madalyanın sahibi oldu. 

GÖRKEMLİ AÇILIŞ TÖRENİ

Turnuvanın Açılış törenine AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Pursaklar Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Federasyon yönetim kurulu üyeleri ile spor camiasının önde gelen isimleri katıldı. 

Açılış konuşmasında Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, “Naim Süleymanoğlu üç milyon soydaşımızın sesi umudu olmuş, spor dünyasına altın harflerle adını yazdırmış, 7 Dünya, 7 Avrupa, 3 olimpiyat 46 dünya rekoru kırmış birisi, bizleri her zaman gururlandırmış bir isim. Spor Bakanlığımıza, Spor Toto teşkilat Başkanımıza, Pursaklar Belediye Başkanımıza teşekkürler ediyorum. Bundan sonraki turnuvalara daha fazla katılım olacağına eminiz” dedi.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ise, “20. asrın sporcusu Naim Süleymanoğlu Pursaklar’da yaşamış birisi. Haltere burada ilk tohumları atmış birisi. Bizde onun açtığı yolda yüzlerce sporcu yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. Sportif başarıların yanı sıra sağlıklı bireyler yetiştirmek arzusundayız. Katılımcı tüm sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konya'da uçak düştü pilot kurtuldu, bir kişi şehit oldu
Konya'da uçak düştü pilot kurtuldu, bir kişi şehit oldu