Reklam
  • Reklam
Öğretmenlerin öğretme aşkı
Reklam

Öğretmenlerin öğretme aşkı

Konya'nın Emirgazi İlçesinde öğretmen olarak görev yapan 3 kişi, Öğrencilerinin yaşadığı şehri daha iyi tanımaları mı sağlamak için başlattığı eTwinning projesi büyük ilgi gördü.

29 Nisan 2022 - 22:55

Konya'nın Emirgazi İlçesinde Işıklar Atatürk İmam Hatip Ortaokulu Arapça Öğretmeni Ayşe Şar’ın kuruculuğu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hacer Hafsa Akman'ın ortaklığı ve Işıklar Atatürk Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İbrahim Konuk’un kurucu ortaklığı ile başlatılan projede Konya seçmeli dersini daha verimli ve eğlenceli hale getirmek, öğrencilerin yaşadıkları şehrin öne çıkan isimlerini, tarihini, kültürünü, coğrafyasını, gelenek ve göreneklerini yakından tanımalarını sağlamak amacıyla başlatılan proje, diğer okullarda örnek oldu.

Eğitimciler yaptığı açıklamada, "Öğrencilerin araştırarak, yaparak ve yaşayarak edindikleri bilgiler daha kalıcıdır. Bu sebeple öğrencilerimiz proje kapsamında çeşitli araştırmalar yaptılar ve araştırmalarını Web 2.0 araçlarını kullanarak bir ürün haline dönüştürdüler. Web 2.0 araçlarıyla araştırmalarından oluşan ürünleri ortaya çıkararak sadece tüketen değil üreten bir nesil olma yolunda ilerleme kaydettiler. Bu kapsamda öncelikle Konya’nın tarihini araştırarak tarih şeridi oluşturdular. Konya’nın öne çıkan isimlerinin hayatlarını araştırarak biyografiler, infografikler, dergiler, bulmacalar ve videolar hazırladılar. Konya’nın ilçelerinden oluşan takvim tasarladılar. Yaşadığı şehrin coğrafi özelliklerini, bitki çeşitliliğini tanımak için sanal sergiler oluşturdular. Yemek kültürünü anlatan videolar hazırladılar, il genelinde yapılan etkinlikler ve şenliklerle ilgili okullarda etkinlikler düzenlediler ve karışık okul takımlarıyla işbirliği içinde şiir yazdılar. Proje kapsamında yapılan tüm etkinliklerden oluşan bir dergi hazırlanarak sınıflara ve İlçedeki bazı okullara dağıtılarak örnek teşkil ettiler. Proje dâhilinde yapılan tüm bu etkinliklerle öğrenciler yeni bilgileri kalıcı olarak öğrendiler, yaşadığı şehir hakkında her yönden bilgiye sahip olarak geniş bir genel kültüre sahip oldular, web 2.0 araçlarıyla çalışmalar yaparak teknolojiyi olumlu yönde kullandılar ve projede yer alan arkadaşlarıyla işbirliği içinde çalışarak sosyal beceriler kazandılar. Tüm bunların yanı sıra güvenli internet kullanımı ve internet etiği hakkında seminerler ve yarışmalar düzenlenerek öğrencilerin bilinçli internet kullanmaları da desteklenmiştir." dediler. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1