AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen, göreve gelişinin birinci yılında değerlendirme toplantısı yaptı.
"1 YILLIK SÜRECİ ALNIMIZIN AKIYLA TAMAMLADI"
Bir yılı dolu dolu geride bıraktıklarını belirten AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen, bu sürede ilçe kongreleri ile gençlik ve kadın kolları kongrelerinin başarıyla tamamlandığını ifade etti. Kongrelerin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini dile getiren Özgökçen, “Enerjimizi yenilediğimiz, teşkilatlarımızı adeta bir demokrasi şölenine dönüştürdüğümüz bir süreci alnımızın akıyla tamamladık” diye konuştu.
31 İLÇEDE SOKAK SOKAK ZİYARETLER YAPTIK"
Konya teşkilatının büyük bir aile olduğunu vurgulayan Özgökçen, görevi devralırken sahada olmayı esas aldıklarını belirtti. İlçe kongrelerinin ardından hız kesmeden yeniden sahaya indiklerini söyleyen Özgökçen, 31 ilçenin tamamında sokak sokak, mahalle mahalle ziyaretler gerçekleştirdiklerini, vatandaşların taleplerini ve sorunlarını dinleyerek çözüm için harekete geçtiklerini kaydetti.
VEFA AK PARTİ'NİN VİZYONU OLDU
Mahalle başkanlarının teşkilatın temel taşı olduğunu ifade eden Özgökçen, bu kapsamda mahalle başkanları ve yönetim kadrolarıyla kapsamlı toplantılar yaptıklarını, muhtarlarla yakın iş birliği içinde çalıştıklarını aktardı. “AK Parti bugünlere hiç şüphesiz mahalle teşkilatlarımız sayesinde gelmiştir” diyen Özgökçen, vefa anlayışının partinin vizyonu olduğunu vurguladı.
Bu anlayış doğrultusunda, Konya’nın dört bir yanında AK Parti’ye ve davaya hizmet etmiş eski ilçe başkanlarıyla bir araya geldiklerini hatırlatan Özgökçen, gençlere ayrı bir önem verdiklerini, gençlerle ve sanatkârlarla sık sık buluştuklarını söyledi. Ramazan ayında ise her gün farklı bir noktada iftar programları düzenlediklerini, yetimler, teşkilat mensupları ve vatandaşlarla aynı sofrada buluştuklarını ifade etti.
KONYA TEŞKİLATININ ÜYE SAYISI 37 BİN 200 ARTTI
Teşkilat içi istişareye de büyük önem verdiklerini dile getiren Özgökçen, bir yıl boyunca düzenli olarak danışma kurulu toplantıları gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yapılan çalışmaların üye sayısına da yansıdığını belirten Özgökçen, 2 Ocak 2026’da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanan resmi verilere göre AK Parti’nin Türkiye genelindeki üye sayısının 664 bin 568 artarak 11 milyon 543 bine ulaştığını söyledi. Bu artışın Türk siyasi tarihinde somut bir gösterge olduğunu ifade eden Özgökçen, Konya teşkilatının üye sayısının ise 37 bin 200 arttığını açıkladı.
ÖZGÖKÇEN: DURMAYACAĞIZ KAPI KAPI GEZECEĞİZ!
Özgökçen, “Bundan sonra da durmayacağız. Bu büyük aileyi güçlendirmeye devam edeceğiz. Kapı kapı gezerek AK Parti’nin hizmetlerini anlatmayı, milletimizin her anında yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu dava yükselmeye devam edecek” diyerek konuşmasını tamamladı.
NALÇAÇI'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM
Özgökçen, 2025 yılı basın değerlendirme toplantısında Nalçacı'da kentsel dönüşümün yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bir açıklama yaptı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya ziyareti kapsamında yaptığı açıklamalarda Nalçacı Caddesi’nde kapsamlı bir kentsel dönüşüm sürecinin başlatılacağını duyurmuştu. Bakan Kurum’un bu açıklamasının ardından değerlendirme bulunan Özgökçen, kendisine yöneltilen kentsel dönüşüm sorusu üzerine Nalçacı Caddesi’ndeki yıkım ve dönüşüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Özgökçen, yapılacak çalışmaların vatandaş odaklı olacağını vurgulayarak, "Nalçacı Caddesi’nde gerçekleştirilecek dönüşüm, Konyalı hemşehrilerimizin yararına olacak şekilde hayata geçirilecektir. Çalışmalar, binaların yaşı ve mevcut yapısal durumuna göre şekillenecek. Sürece ilişkin gerekli ve detaylı açıklamaları Konya Büyükşehir Belediyemiz kamuoyu ile paylaşacaktır” ifadelerini kullandı.
''VATANDAŞIMIZIN SESİNE KULAK VERİYORUZ''
Fatih Özgökçen, her bir vatandaşın sesine kulak verdiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi:
''Her bir vatandaşımızın sesine kulak verdik. Mahalle başkanlarımızdan muhtarlarımıza, teşkilat mensuplarımızdan gençlerimize kadar herkesle istişare ettik. Talepleri not aldık ve çözüm için hızlıca harekete geçtik”
Özgökçen, mahalle teşkilatlarının önemine de vurgu yaparak, 'Her bir mahalle başkanımızla, muşavirlerimizle kapsamlı bir çalışma gerçekleşirtik. Çünkü eser ve hizmet anlayışımızın ilk basamağı vatandaşlarımızla ilk temasımız, ilk buluşumuz mahalle başkanlarımızdır. Bugün AK Parti bu noktalara hiç şüphesiz onların sayesinde gelmiştir. Biz de bunu bildiğimiz için sık sık mahalle başkanlarımızla bir araya girdik.
Konya'mızın her bir köşesinde, mahallemizde öğretmenimizle ve görev yapan muhtarlarımızla milletimize daha güzel hizmetler sunmak için yoğun bir mesaide bulunuyoruz.
Yine vefa bizim mayamızdır, bizim karakterimizdir dedik ve bu bir yıl içerisinde AK Parti bayrağını dalgalandırmış, bu kutlu davaya gönül vermiş, alın teri ile, yürekleriyle AK davamıza hizmet etmiş demiş. İlçe başkanlarımızla, teşkilat mensuplarımızla buluşturduk. Gençlerimiz bizim geleceğimizin teminatıdır dedik. Bu anlayışla düzenli aralıklarla gençlerimizle birlikte programla icra ettik. İşte daha geçtiğimiz hafta gençlik zirvesinde gençlerimizle bir akşam bulduk.''
''ESNAF VE SANATKARLARIMIZI İHMAL ETMEDİK''
Esnaf ve sanatkarlarla yapılan toplantılara da değinen Fatih Özgökçen, Ramazan ayı boyuncu farklı kesimlerde iftar programları düzenlediklerini, yetin, şehit aileleri ve Filistinli vatandaşlara kadar geniş bir yelpaze ile buluşmalarını gerçekleştiriklerini belirtti.
''AK Parti olarak bizim en büyük hedeflerimizden biri de Konya'mız başta olmak üzere Türkiye'yi küresel ticaretle biliyoruz. Bölgesinde bir çekim merkezi, dünyada ise bir refah abidesi haline getirmektir. Bu hedefle esnaf ve sanatkarlarımızı da ihmal etmedik. Onlarla hep bir araya girdik.''
AK PARTİ'NİN ÜYE SAYISINDAKİ CİDDİ ARTIŞ!
Fatih Özgökçen, konuşmasında AK Parti'nin üye sayısının artışına da vurgu yaptı.
Güncel verileri açıklayan Başkan Özgökçen, “Yargıtay tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, AK Parti’nin Türkiye genelindeki üye sayısı 2 Ocak 2026 itibarıyla 664 bin 568 artarak 11 milyon 543 bin 301’e ulaştı. Konya’da ise üye sayımız 37 bin 200 artışla 364 bin 687 oldu” ifadelerini kullandı.
Bu artışın sahaya dayılı bir anlayışın neticesinde doğduğunu belirten Özgökçen, önümüzdeki günlerde kapı kapı dolaşacaklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonunu ve AK Parti'nin hizmetlerini anlatmaya devam edeceklerini söyledi.
'Gerekli takviyeler yapılacak''
AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen,Toplantıda Konyaspor'a ilişkin açıklamalarda bulundu..
Başkan Fatih Özgökçen, sahada yapılan değerlendirmeler sonucu aksayan birkaç bölgeye takviye yapılacağının altını çizdi.
Özgökçen, kulübe olan desteğin süreceğini vurgulayarak,
“Konyaspor’a desteğimiz devam edecek. Allah’ın izniyle Konyaspor’umuzu düşürmeyiz” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: