Özgökçen: ’Konyaspor’u siyasette kullanmadım’

Özgökçen: 'Konyaspor'u siyasette kullanmadım'

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen ve bazı yönetim kurulu üyeleri, kulübün Kayacık Tesisleri'nde basın mensuplarıyla buluştu.

26 Ekim 2023 - 17:37 - Güncelleme: 26 Ekim 2023 - 20:48

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, burada yaptığı konuşmada, göreve geldikleri 2021'den bu yana gecelerini gündüze katarak çalıştıklarını söyledi.

Teknik direktör Aleksandar Stanojevic ile 22 Ekim'de karşılıklı anlaşarak yolları ayırdıklarını anımsatan Özgökçen, "Kendisi ayrılmak istediğini ve kulübe mental olarak faydalı olamayacağını söyledi. Yeni hocayla alakalı basında görüştüğümüz, görüşmediğimiz isimler çıkıyor. Değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Konyaspor'a fayda getirecek imzalar atmayı Allah nasip etsin." diye konuştu.

 

Özgökçen, sabırsız davranılmaması gerektiğini, bu anlayışla bir yere varılamayacağını dile getirdi.

 

Bazı taraftar gruplarının Pendikspor maçında Konyaspor gol atınca üzüldüğünü gördüğünü anlatan Özgökçen, "Bunun taraftarlıkla bağdaştırılacak bir yönü yok. Böyle taraftarlar maçlara da gelmesin. Kulüp başkanına kızmış da böyle yapmış. Ben de sana kızıyorum. İsteklerini yerine getirmemiş olabiliriz. Bundan sonra da Konyaspor'un menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Özgökçen, bu tür davranışların yönetime değil, Konyaspor'a zarar verdiğini ifade etti.

 

Tribün jargonu haline gelmiş "Yönetim istifa" söylemleriyle bu işlerin yürümediğini vurgulayan Özgökçen, "Şehir yöneticilerinin desteğini alan, ekibini oluşturabilecek ve Konyaspor'u daha iyi yerlere getirebilecek bir yönetim oluşur, bu da kabul görürse hemen genel kurul kararı alıp görevi devretmeye hazırız." dedi.

 

 "Konyaspor ile çalışmak isteyen birçok teknik direktör var"

 

Yeni teknik direktörün kim olacağı noktasında kendilerine gelen bazı isimleri değerlendirdiklerini aktaran Özgökçen, şunları kaydetti:

"Konyaspor ile çalışmak isteyen birçok teknik direktör var. Bize gelen isimleri değerlendiriyoruz. Bu isimlerden biri de Aykut Kocaman. Aykut hoca uzun süredir takım çalıştırmıyor. Bizim oyuncu profilimiz ve oyun sistemimizin masaya yatırılması neticesinde, yönetim olarak çalışmamızın çok uygun olmadığı kanaati oluştu. Aykut hocayla görüştüğümüz ve onun kabul etmediği gibi bir durum söz konusu değil."

 

"Hepimize büyük görev düşüyor"

"Konyaspor'un şu an en büyük sorunu maddiyattır” diyen Başkan Özgökçen,"Geçen hafta hocayla yollarımızı ayırdık. Hocayla yolları ayırma meselesi hocanın kendi isteğiyle oldu. Biz hocayı göndermek istemedik. İlhan Hoca'yla da devam ettiğimizde göndermemiz için ciddi manada baskı yaptılar. Gönderdiğimizde de eleştirdiler. Samimiyet yoktu. "İstifa edin" söylemleri aynı anlayıştan doğuyor. Şu anda en önemli konu Konyaspor için maddiyattır. Geçmişten gelen bir borç kütlesi var. Yönetmek için daha fazla destek vermesi gerekmektedir. Hepimize büyük görev düşüyor. Buranın değerini kaybettikten sonra anlarız. Bizim veya bizden sonra olsa da bunun önemini çok daha iyi anlarız." ifadelerini kullandı.

"Stanojevic kendisi ayrılmak istedi"

Süper Lig'de üst üste gelen başarısız sonuçların ardından Aleksandar Stanojevic ile yolların ayrıldığını dile getiren Özgökçen, "Hoca ile ilgili kendisi ayrılmak istediğini beyan etti. Bu noktadan sonra kulübe mental olarak faydalı olmam söz konusu olmaz dediği için onunla yolları ayırdık." dedi.

 “Konyaspor’u siyaset adına bir basamak olarak kullanmadım”

Tümosan Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, “Siyasi başkan” eleştirilerine cevap verdi. Başkan Özgökçen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu konuyu açıklamak istiyorum ki yanlış anlaşılmasın. Herkesin kendine göre bir siyasi görüşü olabilir Bir siyasi parti geçmişimiz olabilir. Bir siyasi partinin üyesi de olabiliriz. Bir siyasi partinin mensubu olmakla da gurur duyarım. Bir başkası da bir siyasi partinin mensubu olmakla gurur duyabilir. Bunda bir problem olduğunu düşünmüyorum. Bize verilen görevleri siyasi olarak kullanmamamız gerekiyor. Bugün Konya'yı yöneten belediye başkanlarının da bir siyasi partisi ve görüşü vardır ama o makamları yönetirken her vatandaşa hizmet etme görev ve zorunluluğumuz var. Bizim buradaki görevimiz de siyasi argümanların dışında tamamıyla Konyaspor'un iyiliği için hiçbir taraftarı ayırt etmeden hizmet vermektir. Bugüne kadar da bunu yaptık. Biri 'Niye siyasi kimliği savunuyorsun' derse yanlış konuşmuş olur. Zaten benim bir siyasi kimliğim var, herkeste olduğu gibi.” İfadelerini kullandı.

“Kuyt ile ilgili bazı tereddütlerimiz var”

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen: " Aykut Kocaman'ın uygun olmayacağına karar verdik. Kuyt alternatiflerden bir tanesi. Kuyt ile ilgili bazı tereddütlerimiz var. Kafamızdaki modeli nasıl Konyaspor'da uygularız onu düşünüyoruz. İsmi açıklanmayan başka alternatifler de var. Yeni hoca Adana Demirspor maçına yetişebilir."

“Bernardoni ihtar çekti ama sorun yok”

Konyaspor’un sezon başında kadrosuna dahil ettiği Fransız kaleci Paul Bernardoni’nin alacaklarını alamadığı için kulübe ihtar çektiği şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Özgökçen, “Futbolcular alacaklarına almadığı zaman ihtar gönderebilirler. Bu futbol dünyasında normal bir şey. İddiaların bir sonrası davalardır. Keşke maddi noktada ayaklarımızın üzerinde dura bilsek de her futbolcunun ödemesini zamanında yapabilsek. Hem futbolcu üreten, hem de ligin ekonomik getirisi iyi olsa bunların hiçbiri yaşanmaz. Kalecimizin ihtar gönderdiği doğru. Ancak burada bir problem yok. İhtarnın gereği de yerine getirilmiştir. İhtar harici herhangi bir durumun söz konusu olduğunu söyleyemem.”şeklinde konuştu.

Konyaspor’a 160 milyon TL destek!

Tümosan Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, düzenlediği basın toplantısında mevcut yönetimin kulübe maddi açıdan büyük destek verdiğini açıkladı. Başkan Özgökçen yaptığı açıklamada, “Bu şehri bu camiye destek verecek herkese kapımız açık. Ancak bilinmesini istediğim bir nokta var ki o da mevcut yönetimin gerçekten gece gündüz manevi olarak çalıştıkları ve maddi olarak da büyük destek verdikleridir. Konyaspor'un mevcut yönetimi kulübe 160 milyon lira nakdi kolaylık sağladı. Bunu asla inkar edemeyiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde