Reklam
  • Reklam
Selçuklu’dan Söğüt’e kültür turları başlıyor

Selçuklu’dan Söğüt’e kültür turları başlıyor

·Selçuklu Belediyesi tarafından yeni etabı gerçekleştirilecek olan “Selçuklu’dan Söğüt’e Kültür Turları” 10 Ağustos’ta başlıyor.

01 Ağustos 2022 - 14:16

Selçuklu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda düzenlenen ve yoğun ilgi gören Bilecik-SöğütKültür Turları’nın yeni etabı için başvurular başladı. Selçuklu Belediyesi internet sitesi  www.selcuklu.bel.tr  adresinden online olarak yapılacak başvurularda son tarih 3 Ağustos olarak açıklandı.

1200 vatandaşın faydalanacağı etkinliğin beşinci etabı için Selçuklu'da ikamet eden, kültür ve tarih turunun daha önceki etaplarından faydalanmamış olan, 1957-1997 yılları arasında doğan herkes başvuru yapabilecek. Bilecik- Söğüt kültür gezisinde seferler 10 Ağustos- 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Selçuklu Belediyesi “Geçmişten Geleceğe-Selçuklu’dan Söğüt’e Kültür Turları” kapsamında her gün yüksek hızlı tren ile Konya'dan Bilecik ve Söğüt’e günü birlik ziyaret düzenlenecek. 50 kişilik gruplar halinde sabah 06.50’de YHT ile Konya Tren Garı’ndan Bilecik’e hareket ederken Bilecik ve Söğüt'te profesyonel rehber eşliğinde sürdürülen kültür turunun ardından yine aynı günün akşamında yüksek hızlı tren ile Konya'ya dönüş gerçekleştirilecek.

Kültür gezisi kapsamında Bilecik’e giden vatandaşlar, Bilecik’in tarihi ve eşsiz güzelliklerini, Osman Gazi’nin Osmanlı Beyliği'nin temellerini attığı ve bir dönem Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Söğüt ilçesini ve Söğüt’ü fetheden Ertuğrul Gazi'nin kabristanını da ziyaret edecek. Ayrıca gezi boyunca  Padişahlar Tarih Şeridi, Orhan Gazi Cami, Şeyh Edebali Türbesi, Bilecik Türbesi, Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi, Söğüt Kültür Müzesi, Kuyulu Mescit, Söğüt Ulu Cami ve Pelitözü Göleti de ziyaret edilecek.

 Pekyatırmacı “Bilecik gezimiz yeni ufuklar açmaya devam edecek” 

Geçmişten Geleceğe-Selçuklu’dan Söğüt’e Kültür Turları ‘nın yeni etabını gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “ Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız tarihi ve kültürel gezimiz olan Bilecik Turunun yeniden hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Pandemi dönemi boyunca birçok alanda olduğu gibi kültürel gezilerimize de ara vermiştik. Aynı heyecanla kaldığımız yerden bu tür etkinliklerimize devam ediyoruz. Ben şimdiden ecdat mirasımıza ışık tutacak ve hemşehrilerimizde önemli bir anı bırakacak olan bu gezimizin hayırlar getirmesini diliyorum.” Dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'