Seydişehir’de Aile Sağlığı Merkezlerinde neler oluyor?

Seydişehir’de Aile Sağlığı Merkezlerinde neler oluyor?

Konya’nın Seydişehir İlçesi’nde Aile Sağlığı Merkezlerinde coğrafi dağılımı, bir eczacının kiracısı olan Aile Sağlığı Merkezin eczanenin arka bahçesi gibi çalışması, bazı doktor/ eczacı arasındaki esrarengiz ilişkiler ve adrese teslim reçete paslandığı iddiaları vatandaşların tepkisini çekiyor ve yetkililerden bu haksız rekabetin ve mağduriyetin bir an evvel ortadan kaldırılmasını istiyor.

27 Ocak 2021 - 15:39

 İsminin açıklanması istemeyen bir sağlık çalışanı olayları şöyle özetledi "İlçede 1, 3 ve 4 nolu Aile Sağlığı Merkezleri belirli kişilerin kontrolünde sanki. 1, 4 ve 5  nolu Aile Sağlığı Merkezlerinin ise aralarında 700/800 metre mesafeyle bir araya toplanmıştır. Hal böyleyken ilçenin en yoğun nüfusuna sahip Aktaş, Karakavak, Ulukapı ve Kızılcalar Mahallelerini kapsayan bir Aile Sağlığı Merkezi bulunmamaktadır. Mevcut s Aile Sağlığı Merkezleri bu mahallelere çok uzak olması vatandaşların mağduriyetine yol açmaktadır. Bazı eczane sahipleri ile doktorlar arşında esrarengiz ilişkiler var. Hatta bir Aile Sağlığı Merkezi bir eczacının kiracısıdır. Bu etik değildir" dedi.

Bu durumdan mağduriyet yaşadıklarını belirten Aktaş, Ulukapı, Kızılcalar ve Karakavak mahallesi sakinleri ise yetkililerin konuya bir an önce bir çözüm getirmelerini beklediklerini, bir gelişme olmaması halinde ise konuyu Konya Valiliği ve CİMER’e de bildireceklerini ifade ediyorlar.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı