Reklam
  • Reklam
Talıbov’un talimatıyla öğrencilere bir aylık erzak

Talıbov'un talimatıyla öğrencilere bir aylık erzak

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde eğitim alan yabancı uyruklu öğrencilere bir aylık erzak paketi takdim edildi.  

04 Nisan 2020 - 19:50 - Güncelleme: 04 Nisan 2020 - 19:55

4 Nisan tarihinde Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclisi Başkanı Vasif Talıbov’un talimatı doğrultusunda Özerk Cumhuriyet’de eğitim alan ve dünya genelinde yayılmış koronavirüs (COVİD-19) pandemiyası sebebiyle ülkelerine geri dönemeyen 164 yabancı uyruklu öğrenciye bir aylık erzak paketi takdim edildi.

Nahçıvan Devlet Üniversitesi’nde bununla ilgili etkinlik düzenlendi. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclisi Başkanı Danışmanı Seymur Talıbov etkinlikte yaptığı konuşmada,  “Dünya genelinde pandemiya olarak ilan edilen bu virüsün Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde önlenmesi için gereken tedbirler alınmıştır. Bununla ilgili önleyici tıbbi profilaktik ve dezinfeksiyon işleri yürütülmektedir. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Başkanı’nın ilgili Fermanı’na esasen Koronavirüsle Mücadeleye Destek Fonu oluşturuldu. Bu bağlamda, gerçekleştirilen tedbirlerin devamı olarak Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclisi Başkanı’nın talimatı doğrultusunda Özerk Cumhuriyet’de eğitim alan ve dünyada yayılmış koronavirüs pandemiyası yüzünden ülkelerine geri dönemeyen öğrencilere bir aylık erzak payı takdim edildi" dedi.

Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Elbrus İsayev de yaptığı konuşmada, “Özerk Cumhuriyeti’n yüksek eğitim kurulları her zaman Ali Meclis Başkanı’nın dikkati ve özverisi ile çevrelenmiştir. Görülen işlerin sonucudur ki, Özerk Cumhuriyet’de eğitim almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin sayısı yıl geçtikçe daha da artmaktadır. Bütün yüksek eğitim kurumlarının bölümlerinde ve öğrenci yurtlarında dezenfeksiyon işlerinin görülmesi, özellikle de yabancı uyruklu öğrencilerin özenle çevrelenmesi onlara gösterilen dikkatin bir başka ifadesidir. Bunun içinde bütün yüksek eğitim kurumlarının öğretim üyeleri ve öğrencilerin temsilcileri Ali Meclis Başkanı’na teşekkür etmişledir” dedi.   

Öğrencilerden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Hayal Ünkazan, İran İslam Cumhuriyeti vatandaşı Mirali Hüseyni, Bangladeş vatandaşı Kharuz Zaman, Kore vatandaşı Dosing Kim ve Nigeriya vatandaşı Olaboye David Lekan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclisi’nin Başkanı’na minnettar olduklarını belirttiler.

Sonra Özerk Cumhuriyet’in yüksek eğitim kurumlarında eğitim alan yabancı uyruklu öğrencilere bir aylık erzak payı takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'