Reklam
  • Reklam
Yeni hız koridorları hizmete girdi
Reklam

Yeni hız koridorları hizmete girdi

Emniyet Genel Müdürlüğü, hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla 27 noktada 'Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri' kurulum çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

06 Mayıs 2022 - 16:49

Konya'da  ölümlü ve yaralanmalı kazaların önüne geçerek karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturarak kural ihlalinde bulunan veya suça karışan araçları tespit etmek amacıyla kurulan EDS-3 Projesi kapsamında Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri 9 Msyıs'tan itibaren faaliyete başlıyor.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, Elektronik Denetleme Sistemi, Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri Projesi ile meydana gelecek kazaların azaltılarak ilimizde daha çok bölgede trafikte kurallı seyir kültürünün yerleşmesini sağlamayı amaçlıyor. Projede Trafik ihlali yapan sürücüler üzerinde algılanabilir yakalanma riskinin oluşması hedefleniyor. 

 

EDS-3 PROJESİ BU NOKTALARDA FAALİYETE BAŞLIYOR

 

09.05.2022 Pazartesi gününden itibaren EDS-3 projesi kapsamında daha önceden ekipler tarafından sıkı şekilde denetimi gerçekleştirilen ve mobil radar uygulaması ile kural ihlallerinin önüne geçilmesi amaçlanan; Aliya İzzet Begoviç, Ankara Yolu, Aksaray Yolu,Veysel Karani Cd., Aslım CD., Karaman Yolu, Hatıp ve Antalya Çevre Yolu Caddelerinde toplam 27 koridor ve 110.007 Metrelik alanda gidiş ve geliş olmak üzere ortalama hız ölçümü yapan hız koridorları faaliyete başlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1