Bir Cana Can Olalım, Kan Bağışlayalım!

Bir Cana Can Olalım, Kan Bağışlayalım!

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Kollu; “Kan toplama merkezlerinde virüse yönelik tedbirler ile hastalık kapma korkusu içerisinde olan vatandaşlarımızın korkularını bertaraf etme adına Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak öncü olmak niyetindeyiz. Herkesi kan vermeye davet ediyoruz.”

10 Mayıs 2020 - 15:48

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları üyeleri, Kan Bağışı Haftası münasebetiyle İplikçi Camii’nde bulunan Kan Bağış Merkezi’nde Kızılay’a kan bağışında bulundular. Aynı zamanda bu haftaya yönelik bir kampanya başlatan Saadet Partisi Gençlik Kolları adına Konya İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Kollu şunları ifade etti; ”Dünyada ağır ekonomik ve sağlık problemlerine neden olan Covid-19 pandemisine karşı sağlık çalışanları yoğun çabalar sarf etmektedirler. Bunun için gecesini gündüzüne katıp hakkıyla görevini yerine getirmeye çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Bu zor dönemde kan stoklarının ve donör sayısının azalması, bizleri endişelendirmekte ve geleceğe yönelik olumsuz düşündürmektedir. Ülkemizde her yıl 6 Mayıs – 12 Mayıs tarihleri arasında kan bağışının önemine vurgu yapmak amacı ile çeşitli aktiviteler düzenlenir. Bu sayede kan stoklarının ve donör sayısının artırılması planlanır. Azalan donör sayılarıyla eriyen stoklara bir can damarı olma adına 6 Mayıs - 12 Mayıs tarihleri arasında vatandaşlarımızın kan merkezlerine giderek kan vermelerini teşvik etmek amacıyla bu basın açıklamasının yapılmasını uygun gördük.”

Kollu başlattıkları kampanyanın sloganını ise şu şekilde duyurdu; “Biz de Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık ve mottomuzu ‘Bir cana can olalım, kan bağışlayalım.’ olarak belirledik. Bu teşvik kapsamında tüm Türkiye’de 8 Mayıs günü kan merkezlerine giderek kan bağışında bulunduğumuzu belirtmek isteriz. Buradan kıymetli halkımıza da seslenmek istiyoruz. Sadece sağlıklı bireylerden kan alınmakla birlikte, kan toplama merkezlerinde virüse yönelik tedbirler ile hastalık kapma korkusu içerisinde olan vatandaşlarımızın korkularını bertaraf etme adına Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak öncü olmak niyetindeyiz. Tüm bu duygu ve düşünceler nihayetinde vatandaşlarımızdan da ricamız, ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ inancını özümseyerek, bir cana can olmak için başlattığımız bu çalışmamıza kan bağışında bulunarak destek olmalarıdır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü