Çocuk Hakları"nı Ulusal Çocuk Forumu’nda anlattılar

Çocuk Hakları"nı Ulusal Çocuk Forumu'nda anlattılar

Çocuk Hakları Konya İl Komitesi, online gerçekleştirilen XXI. Ulusal Çocuk Forumu'nda "Çocuk Hakları" konulu eğitim verdi.

20 Kasım 2020 - 18:56

Konya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çocuk Hakları İl Komitesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları kutlama programı kapsamında “XXI. Ulusal Çocuk Forumu”na katıldı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Konya Çocuk Hakları Komitesi il temsilcileri olan çocuklarımız Firdevs Tükel ve İbrahim Koyuncu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve UNİCEF tarafından  ‘Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek Nesil’ temalı ‘XXI. Ulusal Çocuk Forumu”na on-line olarak katılım sağlamışlardır. Söz konusu komiteye 290 çocuk kayıtlı olmakla birlikte, bu çocukların 60’ı yabancı uyruklu,100’ü engelli çocuktan oluşmaktadır. Kayıtlı çocuklarımızla, 2020 yılında; Sıfır Atık Projesi, Engelsiz Yaşam Projesi, Kardeş Projesi, Akrandan Akrana Eğitim (Çocuk Hakları ve Çocuk Hakları Köşeleri) olmak üzere çeşitli çalışmalar yapılmıştır. İl Müdürlüğümüze bağlı hizmet veren Konya ÇODEM’de kalan çocuklarımıza Konya Çocuk Hakları Komite Üyesi çocuğumuz Zeynep Ateş tarafından ‘Çocuk Hakları’ konulu eğitim verilmiştir. Türk ve yabancı uyruklu çocuklarımızdan 12 çocuğumuz 20 Kasım’da Konya Bilim Merkezini ziyaret etmişlerdir. Karekod uygulaması ile farklı dilleri kullanan çocuk ve yetişkinlerin, çocuklar tarafından dile getirilen talepleri ile dikkat çekilmesi sağlanmıştır. Resmi Kurum/Kuruluşlar ile halka açık alanlarda ve otobüs duraklarında farkındalığı sağlamak amacıyla afiş ve karekod çalışmaları yapılmıştır” denildi.

Çocuk Hakları İl Komitesi, Çocuk Hakları Sözleşmesi kapsamında etkinliklerine devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0