COVID-19 ile ilgili 8 projeye 7 Milyon TL destek

COVID-19 ile ilgili 8 projeye 7 Milyon TL destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından, ülkemizin COVID-19 salgını ile mücadelesine ve salgının yayılımının en aza indirilerek kontrol altına alınmasına katkı sağlamak, salgının olumsuz sosyoekonomik etkilerinin hafifletilmesine destek vermek amacıyla ilan edilen “COVID-19 İle Mücadele ve Dayanıklılık Programı” kapsamında destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

15 Mayıs 2020 - 19:03

Bu doğrultuda, salgının yayılmasının önlenmesinde, teşhisinde ve tedavisinde kullanılan temassız ateş ölçer, FFP1-FFP2-FFP3 gibi maskelerde kullanılan solunum ventili ve modüler özellikte motorlu acil ve yoğun bakım karyolası üretimine yönelik olarak ajansa sunulan projeler ile COVID-19 sonrası gıda arzı ve güvenliğine ve bölgede yürütülen tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesine yönelik projeler destek almaya hak kazandı.

Program kapsamında destek almaya hak kazanan 8 projeye ajans tarafından yaklaşık 7 Milyon TL mali destek sağlanacak. Ajans tarafından sağlanacak destekle hayata geçirilecek olan projelerle, Dünya’yı etkisi altına alan ve pek çok can kaybına sebep olan COVID-19 salgınının yayılmasının önlenmesi, ülkemizde ve bölgemizdeki sosyoekonomik etkilerinin en aza indirilmesi, salgın sonrası üretimin sürmesi hedeflenmektedir.

İlan edilen başarılı projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Hepimizin malumu olduğu üzere Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de COVID-19 salgını ile her alanda topyekün bir mücadele verilmektedir. Bir yandan, gelişmiş sağlık altyapısı, Dünya standartlarında hizmet sunan sağlık personeli ile salgının yayılmasının önlenmesi ve hastaların tedavi edilmesi noktasında takdire şayan bir mücadele sergileyen devletimiz, bir yandan da salgının ülke ekonomisine olan zararının en aza indirilmesi amacıyla pek çok uygulamayı hayata geçirmiş durumda. Kurum olarak bizler de, devletimizin ve milletimizin el ele vererek salgının sosyoekonomik etkilerinin hafifletilmesi noktasında verdiği mücadeleye destek olmak amacıyla ilan ettiğimiz programımızı tamamlamış bulunmaktayız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü