Reklam
  • Reklam
Elektrik zammından vazgeçilmeli!

Elektrik zammından vazgeçilmeli!

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, dün gece itibariyle elektrik fiyatlarına konulan yüzde 14.9’luk zamma tepki göstererek, “Enflasyonla mücadeleyle örtüşmeyen bir hareket oldu” diye konuştu

02 Ekim 2019 - 12:21

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, elektrik fiyatlarına konulan yüzde 14.9’luk zamma tepki gösterdi.

Yıldırım, vatandaşın ve üreticinin yükünün her geçen gün arttığını dile getirdi. Enflasyonla mücadele ile örtüşmeyen bir hareket olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Türkiye’de çalışan birçok vatandaş, maaşlarına yüzde 15 oranında zam almayı hayal bile edemezken doğalgaz ve elektrik gibi mecburi tüketimlere art arda zam yapılması uygun değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın enflasyonla mücadele noktasındaki gayreti gözler önündeyken, yapılan bu zamlar bizim umudumuzu yıkmaktadır. Elektriğe zam demek, bütün ürünlere zam demektir. Elektrik fiyatının artması, üreticinin maliyetinin artması demektir. Bu da birçok ürüne zammı beraberinde getirecektir” diye konuştu.

Zamların şu dönemde son derece yanlış olduğunu dile getiren Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım da, enflasyonla mücadeleye uymayan bir hareket olduğunu dile getirdi.

ZAM DEĞİL İNDİRİM İSTİYORUZ!

Sanayicilerin giderek yükünün ağırlaştığını dile getiren Yıldırım, “Sanayide maliyetler her geçen gün artmaktadır. Ülkesi için bütün zorluklara rağmen üreten, kahraman sanayicilerimizin artık bu zamlara dayanacak gücü kalmadı. Doğalgaza yapılan afaki zammın ardından elektriğe de zam gelmesi bizleri ziyadesiyle üzdü. Bizim maliyetlerimizin artması doğrudan tüketiciye yansıyacak. Bu zam tüketicinin de birçok ürünü pahalı almasına sebep verecek. Ayrıca enflasyon rakamlarının düşmesinin önüne geçmiş olacak” dedi.

Başkan Yıldırım, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında indirim yapılarak, üreticilerinin yükünün hafifletilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu