Reklam
  • Reklam
Gökyüzünün Milli Takımı 5 Mayıs’ta semada!

Gökyüzünün Milli Takımı 5 Mayıs’ta semada!

Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi, “Türk Yıldızları” ve “Solotürk” 5 Mayıs’ta Konya’da gösteri yapacak. Program hazırlıkları kapsamında Konya Valiliğinde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

16 Nisan 2019 - 14:19

Türk Milletinin gökyüzündeki milli takımı, Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi “Türk Yıldızları” ve “Solotürk” 5 Mayıs Pazar günü Konya’da hava gösterileri yapacak. Türk Yıldızları parkında gerçekleştirilecek program saat 14.30’da başlayacak. Program hazırlıkları kapsamında gösterilerin etkin hale getirilebilmesi ve kurumlararası gerekli koordinasyonun sağlanabilmesi açısından Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

500 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

Türk Yıldızları Basın ve Halkla İlişkiler Şubesinden Asb.Kd.Bçvş. Celal Erdemir’in yaptığı sunumda, hava gösterileri hakkında kısa bilgi verilerek alınacak önlemler görüşüldü. İlk olarak Solotürk ve ardından Türk Yıldızları’nın gerçekleştireceği hava gösterilerinde, 14.30-16.00 saatleri arasında hava sahası 15 bin fite kadar uçuşlara kapalı olacak. Drone, balon ve uçurtma gibi kontrolsüz hava unsurlarının uçurulması engellenecek. Ankara yolu güzergahında trafik önlemleri İl Emniyet Müdürlüğünce alınacak. Geçen yıl 400 bin kişinin izlediği, bu yıl ise 500 bin kişinin beklendiği etkinliğe Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 otobüs tahsis edilerek, şehrin farklı bölgelerinden vatandaşların ücretsiz olarak gösteri alanına gidiş ve dönüşleri sağlanacak. 

Valilik binasındaki toplantıya; 3. Ana Jet Üs Harekat Komutanı Alb. Gürhan Tarman, İl Jandarma Komutanlığından J.Alb. Tolga Bektaş, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, Türk Yıldızları Filo Komutanı Bnb. Esra Özatay, Solo Türk Gösteri Pilotu Yüzbaşı Bircan Biçer ve diğer yetkililer katıldı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'