Karaca: Kurban, Kucaklaşma, yardımlaşma ve yakınlaşmadır

Karaca: Kurban, Kucaklaşma, yardımlaşma ve yakınlaşmadır

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca "Kurban; mazlumlara umut, ihtiyaç sahiplerine dayanak, iyilik için olanaktır. Kurban, aynı zamanda öksüz, yetim ve ihtiyaç sahipleriyle kucaklaşmanın, yardımlaşma ve yakınlaşmanın sembolüdür. "dedi.

09 Ağustos 2019 - 14:07

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca yayınladığı mesajda şunları söyledi:

Bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayram günleri insanlar arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olan günlerdir.

Bu bayrama adını veren kurban, Allah’a kayıtsız teslimiyetin göstergesi, hak yolunda fedakarlığın örneğidir. Kurban; mazlumlara umut, ihtiyaç sahiplerine dayanak, iyilik için olanaktır. Kurban, aynı zamanda öksüz, yetim ve ihtiyaç sahipleriyle kucaklaşmanın, yardımlaşma ve yakınlaşmanın sembolüdür.

Manevi duyguların en üst seviyede yaşandığı böyle mübarek günleri bir vesile olarak görmeli; dargınlıklarımızı, kırgınlıklarımızı ve kızgınlıklarımızı unutarak,  aramızda ki yardımlaşmayı artırmak suretiyle, kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirmeli, daha da güçlendirmeliyiz.

Böyle müstesna günlerin coşkusunu ve sevincini yaşarken zirveye çıkardığımız yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın birkaç gününe değil her gününe yayabilmek, bu duyguları kalıcı hale getirebilmek için daha fazla çaba göstermeliyiz. Dini bayramlarımızda akraba ziyaretleri dışında özellikle; yaşlı, kimsesiz, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı ziyaret ederek, onlarla bayramın manevi huzurunu ve heyecanını birlikte yaşamalı ve paylaşmalıyız.

Her bayramda olduğu gibi bayramı sevinçle yaşamak için tüm vatandaşlarımıza bu bayramda da trafik kurallarına uymaları gerektiğini önemle hatırlatmak isterim.

Bayram vesilesi ile vatanımızı savunurken canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, bayramı bu yüzden buruk geçiren ailelerine sabırlar diliyorum.

Bayramın birlik beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılması ve ülkemize daha fazla huzur getirmesi temennisiyle Allah’ a dua ediyor, tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

                                                          

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü