Kocaman: Öz güven açısından önemli bir galibiyet aldık"

Kocaman: Öz güven açısından önemli bir galibiyet aldık"

Deplasmanda 4-1 galip gelinen Kasımpaşa maçının ardından açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Aykut Kocaman, takımın öz güvenini arttırma ve üst sıralarda yer edinme adına önemli bir 3 puan aldığını ifade etti.

05 Ekim 2019 - 18:18

Kasımpaşa’yı Farouk Miya (2), Marko Jevtovic ve Ömer Ali Şahiner’in golleriyle 4-1 mağlup eden Konyaspor'un teknike direktörü Aykut Kocaman, maç sonu değerlendirmesine "Ligin en hızlı hücuma çıkan ve çok koşan iki takımın mücadelesi oldu. Zevkli bir maçtı. Kasımpaşa dediğim gibi 3-4 pasta hızlı hücuma çıkan ve bunları değerlendirme oranı yüksek bir takım. Maça iyi başladık. Pozisyonlarımız vardı. Kasımpaşa’nın da yakaladığı fırsatlar oldu. Öne geçtik. İlk yarının sonlarında peş peşe gelen gollerle rahat bir sonuçla maçı bitireceğimizi düşünürken, basit bir hatadan kalemizde golü gördük.  Serkan’ın her sene böyle hataları oluyor. Bunun biraz da konsantrasyon hatasından kaynaklandığını düşünüyorum. Soyunma odasına 3-1 önde girdik. İkinci yarının başında da karşılıklı ataklar oldu. Ama penaltı pozisyonu bizim rahatlamamızı sağladı. Skor 4-1 olduktan sonra oyun disiplininden kopan ve daha çok üzerimize gelen rakip karşısında yakaladığımız fırsatları değerlendirebilseydik daha da farklı bir skor ortaya çıkabilirdi. Öz güvenimizi yükseltme ve üst sıralarda kendimize daha iyi bir yer edinme adına çok değerli bir galibiyet aldık. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı, taraftarlarımızı da verdikleri destekten dolayı kutluyorum. Milli takım arasına moralli girdik” dedi.
Bir basın mensubunun “Geçen hafta eleştirilen Riad Bajic’i bu hafta oynatmadınız ve Farouk Miya’yı ileri uçta değerlendirdiniz. Bu taktiksel bir durum muydu?’ sorusuna Teknik Direktör Aykut Kocaman, “Miya ileri uçta da oynayabilen ve verimli olan bir oyuncu. Bunu biliyorduk. Bugünkü tercihimiz de bundan yana oldu. Saha içerisinde herkes gibi kendisi de verilen taktiği en iyi şekilde kullandı. Takım oyunun da bugün iyiydik. Zaman zaman oyuncuların bireyselliğe kaymaları sıkıntıya sebep oldu ama bunlar da oyunun içerisinde var. Tüm oyuncularımızı her an oynayacakmış gibi hazır tutmak ve takıma katkıda bulunmalarını sağlamak zorundayız” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı