Reklam
  • Reklam
Kocaman:  "Transfer yapmamız şart" 

Kocaman:  "Transfer yapmamız şart" 

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yapılan tüm çalışmaların karşılığını alma ve lige iyi başlama adına MKE Ankaragücü maçını mutlaka kazanmak istediklerini, Konyaspor olarak kuvvetli bir kadroya sahip olduklarını, sadece bir iki ayar yapılmasının gerektiğini söyledi.

16 Ağustos 2019 - 10:08

Kocaman, Kayacık Tesisleri’nde yapılan antrenman  öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Teknik Direktör Aykut Kocaman,  “Yeni sezonun herkes için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hem takımlar adına özellikle bu işin aktörü olan oyuncular adına sakatlıklardan uzak, sonra da başarılarla dolu bunu yaparken de doğru çalışan iyi davranan iyi şeyler yapmaya çalışanların biraz daha ön almasını dilememde fayda var. Umarım bunlardan bir tanesi de biz oluruz” dedi.

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, şunları söyledi:

“Çalışmaların bir kısmını bitirdik. Bir kısmını diyorum çünkü; öbür taraftardan da Ağustos ayının sonuna Eylül ayının başına kadar süren bir transfer süreci var. Dolayısıyla oyun olarak, oyuncu olarak elimizdeki oyuncularla gelebileceğimiz seviye olarak belli bir yere kadar geldik. Tabi ki bundan biraz daha ileriye gitmemiz gerekiyor bu bir gerçek. Ama öbür taraftan da özellikle hem ayrılma safhasıyla hem katılma safhasıyla birkaç tane daha beklentimiz var. Olması da gerekiyor zaten. Dolayısıyla bu tarafıyla da henüz tamamlanmış olduğumuz söylenemez.”

Kocaman, hafta sonu oynayacakları MKE Ankaragücü maçı ile de yaptığı değerlendirmede “Lige MKE Ankaragücü maçıyla başlayacağız. İlk başta ligi sanki iki bölüme ayırmak gerekiyor. Hem hazırlıklarımız itibariyle aynı zamanda da bunların karşılığında neler geriye doğru dönebilir geri dönüşler nasıl olabilir diye düşündüğümüz zaman birinci etap. İlk Milli maç arasına kadar 3 maçımız var. İki maçımız içeride bir tane de Galatarasay deplasmanı var. Sanki bu dönem başlarken bizim biraz daha yön belirleme konusunda yüzde yüz olmasa da yön belirlememize yardımcı olacak dönem bu dönem. Ondan sonraki süreç tamamen yönümüzü bulacağımız bir süreç gibi gözüküyor. Yukarıya doğrumu olacak?, Orta sıralar mı olacak? Yoksa aşağı sıralar mı? olacak. En azından hem ligle ilgili hem de takımımızın durumu ve gelebileceği durumu gözlemlemek için ciddi bir sınav olacak ikinci dört maç. Çünkü ikinci dört maçta ikinci Milli maç arasına kadar 3 deplasman var bir tanesini de içeride oynayacağız. Yapılanmamızın, form durumumuzu, fiziksel durumumuzu oyun içerisindeki ezberlerimizi pek çok şeyi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte hepsini anlamlandıracak durumlardan bir tanesi de Pazar günü oynayacağımız Ankaragücü maçı belirleyecek. Tabi ki mutlak ve mutlak taraftarımızın karşısında onlarla birlikte kazanmak için oynamak kazanmaya çalışmak ve kazanabilmek en büyük amacımız olacak” diye konuştu.

TRANSFER ŞART!

Transferde en az 1 veya 2 oyuncuyu daha kadrolarına katmak istediklerini ifade eden Teknik Direktör Aykut Kocaman, “Özelikle ofansif anlamda en az bir veya iki oyuncuyu kadroya katmamız gerekiyor. Temaslarımız var. Transfer sadece sizin inisiyatifinizle gerçekleşen bir şey değil. Oyuncular, kulüpleri, sizin olanaklarınız, çıkacağınız yerler ve var olan olanaklarınız pek çok şey yan yana geliyor. Dolayısıyla bu süreç bazen uzuyor. Ancak birkaç oyuncuyla temasta olduğumuzu ve yakın olduğunu söyleyebilirim bu anlamda” dedi.

KIRILGANLIĞIMIZI HENÜZ ATAMADIK

Gazetecilerinde sorularını da  yanıtlayan Kocaman bir basın mensubunun ‘Transfer sürecinin uzamasından dolayı bir rahatsızlığınız var mı?’ şeklindeki sorusuna “Benim genel olarak tarzımı Konya kamuoyu da dahil olmak üzere herkesin bildiğini düşünüyorum. Benim bu oyuna bakarken kulüp ile olan bağlantımın en önemli yanı var olan oyuncularımızı daha da geliştirmek ama bununla beraber eksikleri de dışarıdan tamamlamaya çalışmak. Bu konuda hiç şikayet etmedim. Şu anda şikayet etmenin bir anlamı yok. Zaten kuvvetli bir kadroya sahibiz. Ufak ayarlar gerekiyor. Onları görüyorum. Bu anlamda yönetimin çalıştığını biliyorum. Ama gerçekten transfer kolay olabilen bir şey değil. Biz takımda oynama yüzdesi fazla olan oyuncuları kadromuza dahil etmeye çalışıyoruz. Bu süreci biraz daha zorlaştırıyor. Yoksa bonservisi elinde olan oyuncuların tarafına gitsek süreç bu kadar uzamayabilir. Ama bu biraz daha işin kolay ama diğer taraftan da riskini nispeten arttıran tarafı oluyor. Diğer taraf söylediğim nedenlerden dolayı biraz daha zorlaşıyor. Ama böylesi riskleri azaltma açısından daha değerli diye düşünüyoruz. Umarım başarırız. Başaramasak da sorun değil. Ortada bir takım gibi gözüküyoruz. Yukarıya doğru yapışmamızda kolay olabilir, ama kırılganlığımızı da henüz attığımızı söyleyemem. Önceliğimiz bunu gidermek. Sonrasında iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum” diye cevap verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu